Julens populære julebag og julekager


Klassisk julekage
Wienerbrødsdejen rulles ud til en firkant ca. 50x50 cm. og ca. ½ cm. tyk Dejen deles i 4 lige store stykker som smøres med borgmestermassen, der fordeles pomerans, sukat og rosiner herpå og dejen...
Se mere her
Panforte
Panforte er en klassisk italiensk konfektkage med tørret frugt og nødder. Den er kendt i hele Italien og er en juletradition....
Se mere her
Berawecka
Bland alle de tørrede frugter i tern med sukker og kirsch i en skål. Dæk til og lad i et døgn ved stuetemperatur. Næste dag laver du din dej. Opløs tørgær i varmt vand (max 37 grader C.) i en røreskål og lad den stå, indtil der...
Se mere her
Honninghjerter
Smelt honningen i en rummelig gryde. Bland mel med krydderier og hjortetaksalt. Rør det i honningen. Rør gæren ud i æggeblommen, og potaske i lidt vand. Tilsæt begge dele og lad dejen hvile 1 - 2 timer ved stuetemperatur. Udrul dejen i 1 cm's tykkelse og udstik hjerter...
Se mere her
Kagehus (Dej og tegning)
Kom farin, sirup og smør i en lille gryde og smelt det ved svag varme. Afkøl det. Bland krydderier og natron i melet og kom fedtstof-sukkermassen i sammen med mælken. Ælt dejen sammen. Lad den hvile koldt nogle timer, gerne til næste dag...
Se mere her
Stollen - Julestollen
Bland rosiner, korender, hakket citrusskal og halverede cocktailbær i en skål. Rør rom i, dæk med film og lad det stå mindst 2 timer, eller til rommen er absorberet af frugten. Dej: Gær opløses i håndvarmt vand; dækkes med film...
Se mere her
Luciabrød (Adventsbrød)
Smelt smørret og bland med mælken. Varm blandingen op til den er lunken (37 gader C). Smuldre gæren i en skål og bland med lidt af den lunkne væske. Rør til gæren er opløst. Rør stødt safran i, sukker og sammenpisket æg. Bland så hvedemel i (gem lidt mel til udrulningen) og ælt til du får en jævn og smidig dej...
Se mere her






De bedste julekage opskrifter fra Alletiders Kogebog

Julen er indbegrebet af traditioner, og noget du sikkert ikke kommer udenom, er hjemmebagte julekager. Der findes utallige slags julekager, så der er helt sikkert en, som falder i lige netop din smag, uanset om du er til skærekager, småkager, tærter eller lagkager. Her på siden finder du både nemme julekager og julekager med glasur. Nogle familier gør det til en tradition at bage en lækker kage sammen, som de efterfølgende kan sidde og spise ved julebordet, mens der nydes en kop gløgg. Duften af julebag spreder sig hurtigt i hjemmet, og inden du ser dig om, er det pludselig blevet juleaften.

Klassiske og moderne julekage opskrifter

Nougat, marcipan og honning er sammen med sirup, appelsin og krydderier uundværlige, når det står på julebagning. Disse ingredienser er indbegrebet af jul, og går igen i mange af julens kager og bagværk. Her på siden finder du alt lige fra opskrifter på julesmåkager til honningkager og honninghjerter samt luciabrød og klassisk julekage af wienerbrød, som du kan bage til jul. Og glem endelig ikke den hjemmelavet gløgg, som også kan laves i en børnevenlig og alkoholfri udgave.