Panforte

Panforte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

HøjtidJul

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :
Panforte, billede 4 Panforte, billede 1 Panforte, billede 2 Panforte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.blandede nødder (f.eks. valnødder - hasselnødder - mandler - pekannødder eller paranødder)
 
80 g.hakket syltet appelsinskal eller pomeransskal
 
8-10 cocktailbær (syltet i Maraschinolilør)
 
80 g.hakket sukat
50 g.hvedemel
0.5 tsk.stødt kanel
0.25 tsk.stødt allehånde
100 g.honning
100 g.sukker
 
Opskrift:
Hak nødderne groft. Bland nødder, appelsinskal, sukat og cocktailbær med mel og krydderier i en skål. Sukker og honning blandes i en lille kasserolle eller i mikroovn og varmes op til kogepunktet. Bland straks sukkermassen i nøddeblandingen, og ælt det hele sammen.

Beklæd en springform (23 cm. i diameter) med et stykke smurt bagepapir. Dejen fordeles i formen med hånden, som er gjort let våd, da dejen er lidt klistret. Dejlaget i formen skal være ca. 1 cm tykt.

Kagen bages i en 150 grader C. alm. ovn i ca. 35 min. Lad kagen køle af i formen anbragt på en bagerist.

Når kagen er kold, tages den ud af formen. Sigt flormelis over kagen. Kagen har lang holdbarhed i køleskab.





karakterer:
Opskriften er vist 41582 gange,
og udskrevet 866 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu