Honninghjerter
Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt honningen i en rummelig gryde.
Bland mel med krydderier og hjortetaksalt. Rør det i honningen.
Rør gæren ud i æggeblommen, og potaske i lidt vand. Tilsæt begge dele og lad dejen hvile 1-2 timer ved stuetemperatur. Udrul dejen i 1 cm. tykkelse på et meldrysset bord og udstik hjerter ca. 10 cm. brede. Bag dem på næstøverste rille ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 11 min. Pensl hjerterne med smeltet chokolade. Honninghjerterne kan flækkes og lægges sammen med abrikos- eller appelsinmarmelade. De opbevares i en tætsluttende dåse. |
Opskriften på honninghjerter med chokoladeDen gammeldags honninghjerte opskrift vækker sikkert minder hos mange. De fine hjerter er en kærkommen spise til juletid, og så snart duften af nybagte, saftige honninghjerter breder sig i hjemmet, ved man straks hvad klokken har slået - julen er kommet.Den traditionelle dej til honninghjerter laves flere måneder før den skal bruges. Men denne opskrift på nemme honninghjerter er lige til at gå til - dejen skal kun hæve et par timer ved stuetemperatur. Historien bag honninghjerterneHvis du forbinder honningkager med byen Christiansfeld, er det ikke helt ved siden af. Byen er nemlig kendt for sine honningkager, også kaldet Christiansfeld-snitter, som hvert år tiltrækker flere turister. De bløde honninghjerter springer ud fra samme opskrift som honningkagerne, som kan spores helt tilbage til 1700-tallet. Faktisk er nutidens honningkage en videreudvikling af lebkuchen, som er den tyske version af honningkage.Sådan laver du de bedste honninghjerterMed denne nemme honninghjerte opskrift kan du snildt lave din egne. Overrask en du har kær med et hjemmelavet honninghjerte dekoreret med glasur, krymmel eller måske et glansbillede. Når først dejen har hævet, begynder alt det sjove - og det er her børnene kan hjælpe til med at udstikke honninghjerterne. Den klassiske udstikkerform er selvfølgelig et julehjerte, men hvis du har andre former, såsom et hjerte eller juletræ, kan du også sagtens bruge dem.FAQHvor længe kan honninghjerter holde sig?Honninghjerter kan holde sig helt op til en måned, hvis de opbevares i en beholder i køleskabet.Hvordan laver man honninghjerter?Først laves dejen ved at blande mel med krydderier og hjortetaksalt. Herefter røres smeltet honning i dejen. Rør gær sammen med æggeblommer og potaske i lidt vand. Tilsæt begge dele i dejen og lad den efterfølgende hvile 1-2 timer ved stuetemperatur. Rul dejen ud til 1 cm’s tykkelse og udstik hjerterne, som bages ved 180 g i alm ovn i 10 min. Hold øje så de ikke får for meget. De afkølede hjerter pensles med smeltet chokolade. Du kan vælge at drysse med krymmel på toppen eller lave en kant rundt om hjertet med glasur.Vidste du, at du finder et stort udvalg af opskrifter på julesmåkager hos Alletiders Kogebog? Få inspiration til dit næste bageprojekt her på siden. |
Opskriften er vist 422184 gange,
og udskrevet 14418 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (272 stemmer) |
|
Kommentarer Susanne - 2021-11-03 16:47:40 Kan man godt lave dejen 2 dage før den skal bruges . Mia - 2018-11-12 15:59:06 Bager hvert åt i oktober/november måned 4-6 portioner af denne opskrift så jeg har til hele julen, efterhånden som jeg skal bruge dem flækker jeg dem og smører abrikosmarmelade på bunden og sprøjter en klat smørcreme i hver inden jeg overtræker dem med chokolade. For mig julens bedste kage 👏👏👏 Carsten - 2017-11-18 20:25:34 Hvordan skal konsistensen være? De er meget solide, som om der er for meget mel i. Jeg kom mel på bordet så dejen ikke ville hænge fast når jeg rullede den ud. De fik også lidt længere så de fik en fin gylden kant, men jeg tror ikke det var sådan en god idé fordi kanten er blevet hårdere end sprød. De hævede til cirka halvanden størrelse. anonym - 2016-12-04 20:14:11 Hvad er potaske? ? anonym - 2016-06-18 13:58:05 Rigtig god Camilla - 2015-12-12 11:12:15 Fantastisk opskrift...selvom dejen inden den stod og hvilede lugtede lidt af hårfarve?...det gik heldigvis over.. synes det smager SKØNT og får den perfekte blanding af sejhed i krummen, sprødhed i skorpen og smag af jul... Fifs.. køb hjerter til at stikke ud med, kig på hjerterne i ovnen, de SKAL nå at blive lidt mere lysebrune uden på inden du tager dem ud, ellers kan de godt falde sammen. Når de kommer ud skal man være varsom for de er bløde og hvis de kommer til at ligge med oversiden ned mod, eks. en rist, så tager hjertet efter formen... Min dej var mellem 0,5 og 0,8 cm høj da jeg stak ud, og endte med at blive knap 2 cm høje, helt perfekt.. jeg har sådan et billigt sæt af plastik udstiks hjerter fra fakta.. og valgte den næst mindste, det flyder også godt ud, så bag lidt ad gangen, mine skulle kun have 10-11 minutter... så det var fint nok :-) God fornøjelse :-) anonym - 2014-12-19 21:06:44 Hvis i har problemer med det klistre, så tilsæt en anelse mere mel , og rul ud imellem to stk. Cellofan. Janet A - 2013-11-22 21:53:25 et lille fif som vi bruger når vi laver honninghjerter. brug pålægschocolade som over træk, når kagerne er kommet ud af ovnen, så kom 1½ til 2 stk pålægschokolade på, lad det smelte og brug så en kniv eller pensel til at fordele chocoladen. man kan nemt overlade det til børne at stå for at komme chocolade på og evt. drus. Sira - 2012-12-20 19:33:56 NØJ! jeg er 17 år og tydeligvis ikke vant til at bage andet end de normale kager... først smeltede jeg jo honningen... også vidste jeg ikke at honningen skulle af efter at den var smeltet... så da dejen var færdig var den brændt i bunden... vi blev bange for at de ikke ville hæve men de hævede helt perfekt... så da jeg sku ha chokolade på glemte jeg at den slags skal ha dambad og ikke skal i selve gryden... så chokoladen blev underligt... men jeg har ikke hørt noget skidt om dem... syns det er en FANTASTISK opskrift :) givet karakter: 10 anonym - 2011-12-18 17:23:43 Man kan bruge flormelis blandet med cacaopulver og lidt vand. i stedet for chokolade :D Helle - 2011-12-01 11:40:26 Fantastiske!! Anne - 2011-11-24 21:43:23 De er vildt gode!! Jeg puttede en knivspids ingefær i, og synes det duftede meget af krydderier da dejen hævede, men resultatet blev super godt. Brugte det billige koge/spise chokolade fra fakta. Kan klart anbefales! kasper - 2011-11-20 21:48:13 nu har jeg lavet så mange kager at jeg ved lidt af hvert... men hvad jeg ikke kan finde ud af er hvad jeg gjorde forkert? mine kager efter bagningen var stenhårde og umulige at æde... jeg vil råde til at bruge mindre mel end der står for dejen selv var også hård. når så blvier resten købt hos bageren :P mig - 2011-11-20 20:24:33 Chokoladen bliver grå når den er blevet opvarmet for hårdt. JoshiMum - 2011-11-14 11:59:03 Der er flere der skriver at dejen enten er klistret eller at kagerne falder sammen, til det vil jeg godt tilføje at afhænger også af typen af mel og fugtheden i luften - altså der er mere end bare mængden af det ene eller det andet der spiller ind der.....og der er også meget forskel på ovne, så den bedste metode og mængde, er at finde frem til det der passer bedst til en selv og ens egen ovn.. ;) Thit - 2011-11-12 10:28:00 Hvorfor skal de hvile ved stuetemperatur frem for i køleskabet? sofie - 2011-11-09 22:00:58 de er super gode! og utrolig nemme at lave, smager dog bedst dagen derpå ;) Linnea - 2011-11-06 12:44:17 Kan dejen holde til at komme i fryseren? Jeg vil nemlig gerne lave dejen i dag, og først bage dem lidt inden december.. Men kan man det med honningkagedej uden at dejen bliver underlig og ikke til at have med at gøre? astrid - 2010-12-22 12:20:12 hvor lang tid skal de være i køleskab anonym - 2010-12-21 14:26:02 Efter min mening skal der ikke så meget hjortetakssalt i, ellers rigtig god :-) Stine - 2010-12-21 14:04:57 De er super gode.. og dufter fantastisk :D Min mand fik nogle med på aarbejde inden han fik ferie.. og ´det var en ren succes :D men hvad kan man gøre så chokoladen ikke bliver grå? har desværre ingen chokolade smelter.. Nanna - 2010-12-12 16:13:24 Det kunne næsten ikke lade sig gøre at forme dem fordi de klistrer sådan. Er der nogle der har nogle fif? Jeg turde ikke komme mere mel i, da jeg var mange for, at de blev for tørre? Vivi og 4 børn - 2010-12-11 19:59:01 Vi var meget tilfredse med dejen, den var god at arbejde med. Børnene lavede mange sjove figurer med dejen. æste gang vil vi bruge mindre ½ tsk. nellike. Anina - 2010-12-03 15:19:06 Jeg plejer aldrig at udstikke honninghjerter - de skal smøres på bagepapiret ;) Nu har jeg (endnu) ikke prøvet denne opskrift, men nogle siger den er klistret - det gør da ikke spor! Jeg former hjerterne med nogle skeer - blot husk at de godt må være lidt aflange, da dejen flyder ud under bagningen - men nu kender jeg som sagt ikke lige denne her dej. Mai-Britt - 2010-12-01 18:41:46 hvis chokoladen skal blive blank og fin så brug en 55% og så smelt kun halvdelen og kom denne op i det resterende hakkede usmeltede chokolade så bliver den perfekt. husk det skal smeltes over vandbad og at der IKKE må komme vand i chokoladen for så er det lige til at smide ud. Louise - 2010-11-30 13:05:41 hej kan man fryse dem ned?? og hvor længe kan de holde i en dåse?? mvh Louise :) Andrea - 2010-11-27 23:06:55 Hvordan gør man dem, sådan mellem bløde. Ikke hårde, men heller ikke så bløde som når man køber dem. (-:? Effersøe - 2010-11-25 13:40:03 Super opskrift, 10+ Amanda - 2010-11-06 00:18:49 øv det blev bare en stor fedtet masse, fuldstændig ubrugeligt :( Lise-Lotte - 2010-11-02 16:45:15 det er bare så rart at nogen endelig har tænkt sig at lægge opskriften ud på nettet. det er næsten også for dårligt at man kun spiser dem til julen, hvorfor ikke om sommeren? men nu kan man endelig bage dem selv om sommeren! anonym - 2010-11-02 16:41:44 jeg elsker honningkager det er den bedste kage på året, og jeg forstår ikke at man kun kam købe dem til jul. det er skøndt at se at nogen endelig har lagt opskriften ud på nettet! Bagenissen - 2009-12-15 21:51:54 Kan slet ikke vente med at bage disse kager - uhm! Et tip til de der døjer med at chokoladen bliver grå; det kan sagtens skyldes at kagerne står for koldt, for så 'fryser' chokoladen. Leoness - 2009-12-15 21:29:36 Både gær, potaske og hjortetaksalt? Det synes jeg lyder lige lovlig voldsomt. Når jeg bager disse så bruger jeg kun hjortetaksalt, 2 tsk af det og ligeså af alle krydderierne (kanel, ingefær og nellike) samt 300 g brun farin. 300 gram flydende honning og 250 g smør samt 4 æg og 1 kg mel. Dejen kan sagtens stå på køl i flere dage (se det som holdbarheden på den pakke smør du bruger) og den er ikke svær at arbejde med når bare du ælter den igennem først. Drys mel på bordet før du ruller ud, samt på oversiden af dejen så rullen ikke hænger ved. Jeg bager mine hjerter ved 175 grader i 12 minutter, så bliver de dejligt bløde og umiddelbart efter de har svalet lidt på en rist, så 'maler' jeg dem med smeltet chokolade. Det kan også sagtens dekoreres yderligere med glasur. Kan fint bruges som en gave hvis de pakkets ind i celofan enkeltvis :) Kunne forestille mig at dem som har oplevet at de har fået tørre hjerter ud af ovnen måske har brugt varmluftsovn. I så faldet skal temperaturen jo så ned, men vil da anbefale at man bruger almindelig ovn til disse. Kristine - 2009-12-14 10:59:34 De blev bare rigtig gode! Men der bliver rigtig mange! Lavede opskriften så der skulle blive otte, men jeg fik næste 40! Og de var en pæn stor størrelse. Vi løb tør for kogechokolade, men kom nutella på de sidste - det stivner ikke, men blev et stor hit hos de mindste . super_carla - 2009-12-09 20:29:15 dejlig nem opskrift med et perfekt resultat:) jeg havde ingen problemer med hverken at rulle ud eller udstikke hjerterne efter 2 timer. og de smager super skønt :) Rebecca - 2009-12-05 14:49:17 Chokoladen bliver også grå, hvis det ikke er "rigtig" kogechokolade.... Per - 2009-12-01 19:09:17 Hvis dejen ikke er til at arbejde med så må du jo tilsætte ekstra mel piqerne - 2009-12-01 14:34:08 hvor lang tid kan de holde sig i? Sabrine og Louise - 2009-11-22 12:56:00 UMMMMMM Det er en vildt god opskrift som smager fantastisk lena - 2009-11-15 01:40:15 Det er helt umuligt for mig at udstikke hjerterne, dejen er ALT for klisteret. Jeg har nu frosset den udrullet dej og så vil jeg prøve igen, men lykkes det ikke så må redningen for mig være at bage EEN stor kage og så udstikke bagefter. Hvad gør man ellers?? Søren - 2009-11-04 12:01:43 Opskriften giver et rigtig godt resultat i smagen. Det er dog svært at røre gær ud i en æggeblomme, så jeg rørte først gæren ud i lidt lunkent vand og derefter rørte dette sammen med æggeblommen. Mit eneste problem er at udrulle og udstikke dejen. Den er meget klistret. Der kan ikke bruges kagerulle, og dejen hænger i udstikkeren. Jeg har prøvet at lade den stå i køleskab et døgn uden held. Er der nogen der har gode råd ? Ellers er mit næste træk at smøre dejen ud i 1 cm tykkelse og fryse den. Når der så skal laves kager, så vil jeg lade den tø indtil der kan udstikkes. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne