Populære opskrifter med kantareller

Kantarelsovs
Kantarellerne børstes rene og sauteres i lidt smør med de hakkede skalotteløg og koges ind med piskefløde, smages til med salt og friskkværnet hvid peber...
Se mere her
Pasta med kantareller
Start med at sætte vand over til spaghetti, og kog spaghettien mens du renser kantarellerne. Kantarellerne renses og skæres i tern. Smelt smørret på pande eller i gryde, og steg kantarellerne heri. Hæld fløden over og bring den i...
Se mere her
Risotto med kantareller
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Olien varmes op i en gryde og løget svitses heri uden at tage farve. Kantarellerne renses og skæres i tern som svitser med løgene og timian. Risene tilsættes som svitses med i 2 minutter. Kom...
Se mere her
Smørstegte kantareller
Start med at rense kantarellerne. Hvis det er muligt så brug store pæne og hele kantareller til denne ret. Smelt nu smørret på en pande, og rist sandwichtoast hvor skorperne er skåret af i smørret. Når begge sider er ristet gyldne tages...
Se mere her
Kantarelsuppe
Rens kantarellerne og del dem, hvis de er store. Kantarellerne må helst ikke lægges i vand, så suger de vandet og bliver kedelige. Børst dem rene under koldt rindende vand. Pil og hak løgene. Svits løg og kantareller i et par min. i en...
Se mere her
Lasagne med kantareller (kantarellasagne)
Skær de istandgjorte kantareller i mindre stykker. Hak de pillede løg. Varm panden og steg løgene klare heri over middelstærk varme. Rør kød og svampe i og fortsæt stegningen over middelstærk varme i et par minutter...
Se mere her
Kantarellasagne, vegetarisk
Skær de istandgjorte kantareller i mindre stykker. Hak de pillede løg. Tomaterne skoldes og flåes. Kantarelstuvning: Varm panden og steg løgene klare heri over middelstærk varme. Rør svampe i og fortsæt stegningen over middelstærk...
Se mere her
Kantareller á la creme på hvidløgstoast
Smørret blødgøres og røres med knust hvidløg, finthakket purløg og tilsmages med salt og friskkværnet peber. Skorpen skæres af brødene som smøres på begges sider med denne smør og ristes gyldne på en varm pande...
Se mere her
Tarteletter med kantareller
Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en kasserolle og lad dem koge i deres egen væde sammen med saltet til væden er kogt ind. Tilsæt fedtstof og lad svampene svitse let. Spæd med fløden lidt af gangen og lad stuvningen...
Se mere her
Kantarelsalat
Kantarellerne renses og børstes med en tør børste, evt. bagepensel. De ristes på en tør pande og afkøles. Krølsalat og feldsalat skylles og tørres og fordeles på en tallerken. Fignerne skylles og deles i kvarte, og fordeles over...
Se mere her
Kantarel er en almindeligt forekommende svamp i skovområder i Europa. Den har et tragtformet frugtlegeme, der på undersiden har langsgående lameller, hvor imellem sporerne dannes.

På den unge svamp er hatten hvælvet, og kanten er oprullet. Senere vokser svampen sig tragtformet, hatkanten rulles ud og ender med en let nedadbøjet kant.

Kantarellen er let genkendelig på sin tragtformede lidt uensartede hat. Den er kraftigere i smagen end champignon og østershat.

Friske kantareller er stærkt æggegule i farven. De sælges også tørrede, så er de helt mørke.

Sæson august frem til oktober.