Kantarellasagne, vegetarisk

Kantarellasagne, vegetarisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Svampe - Kantareller

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Kantarellasagne, vegetarisk, billede 4 Kantarellasagne, vegetarisk, billede 1 Kantarellasagne, vegetarisk, billede 2 Kantarellasagne, vegetarisk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kantarelstuvning:
1000 g.kantareller
400 g.løg
3 spsk.olivenolie
6 tomater, friske
4 dl.grøntsagsbouillon
1 tsk.timian, tørret
1 tsk.oregano, tørret
 salt
 peber
 
 
 Bechamelsovs:
50 g.smør
3 spsk.hvedemel
4 dl.sødmælk
4 dl.grøntsagsbouillon
 Muskatnød, stødt
 salt
 
 
300 g.lasagneplader
200 g.revet Mozzarellaost
100 g.parmesan revet
 
Opskrift:
Skær de istandgjorte kantareller i mindre stykker. Hak de pillede løg. Tomaterne skoldes og flåes.

Kantarelstuvning:
Varm panden og steg løgene klare heri over middelstærk varme. Rør svampe i og fortsæt stegningen over middelstærk varme i et par minutter. Skær tomaterne i små stykker og rør dem i sammen med grøntsagsbouillon, timian, oregano, salt og peber. Kog under låg ved svag varme i 15 minutter.

Bechamelsovs:
Smelt smørret i en sovsegryde, rør melet i og spæd først med mælk og derpå med grøntsagsbouillon til en tilpas tyk sovs. Kog den igennem i ca. 3 minutter og smag den til med salt og revet muskatnød.

Smør et stort aflangt ovnfast fad og dæk bunden med rå lasagneplader. Dæk med kantarelstuvning og fordel nogle skefulde bechamelsovs over. Strø lidt af mozzarellaen over bechamelsovsen.
Gentag disse lag, det sidste lag skal være bechamelsovs og herover strøs parmesanosten.

Dæk med alufolie og sæt fadet på en rist i den underste halvdel af en 200 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter.

Fjern folien og fortsæt bagningen, til overfladen er gylden, 15-20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 7764 gange,
og udskrevet 101 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu