International pandekagedag |
Æg og mel piskes sammen. Heri piskes det varme smeltede smør, spæd med mælk og smages til med salt, sukker og vanilje. Bag pandekagerne lysebrune i smør på panden. Der bliver 8-12 pandekager alt efter pandens størrelse...
Se mere her
Pisk ægget sammen. Tilsæt derefter mælk og pisk. Mos de modne bananer. Tilsæt bananen og olien og pisk let sammen. Bland hvedemel, salt, sukker og bagepulver. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen og under omrøring. Steg...
Se mere her
Smelt smørret til dejen. Bland alle de ovenstående ingredienser i en skål, til dejen er ensartet. Dejen skal være tykkere end til almindelige danske pandekager. Varm panden, evt. en spejlægspande eller blinispande, og kom en lille smule...
Se mere her
Bland alle tørre ingredienser og pisk 6 dl. af mælken i, til dejen er lind. Pisk derefter resten af mælken og den smeltede margarine i. Bag pandekagerne på en 24 cm. teflonpande ved middel varme. Læg bagepapir, stanniol og et...
Se mere her
International pandekagedagMåske har du undret dig over, hvorfor der er noget, som hedder international pandekagedag. Selvom dagen klinger som en nyere opfindelse, har dagen faktisk flere hundrede år på bagen. Dengang blev dagen dog ikke kaldt international pandekagedag, men derimod hvide tirsdag. Pandekagedagen falder på den første tirsdag efter fastelavn, hvor man traditionen tro tømmer køkkenskabene for hvide ingredienser såsom mel, sukker og mælk, som tilsammen kan bruges til at lave de dejligste pandekager.Pandekagedagens oprindelseFaktisk kan vi takke de kristne traditioner for pandekagedagen, hvor den første tirsdag efter fastelavn blev brugt på at bage pandekager i stakkevis. Herefter ventede 40 dages faste frem til påske, før man igen måtte spise sine vante madretter. I fasteperioden var det nemlig forbudt at indtage hvide ingredienser. Grunden til fasteperioden skyldes, at man sympatiserede med Jesus, som måtte undvære mad i 40 dage i ørkenen. I den 40 dage lange faste bestod kosten kun af fisk, grød og groft brød, og derfor var det nødvendigt at tømme spisekammeret for ingredienser, som ikke kunne holde sig.Mærkedagen er særlig udbredt i de kristne lande verden over, hvor hvide tirsdag fejres med stor stil. I England kaldes dagen for “Pancake day”, hvor der bl.a. arrangeres pandekageløb gennem gaderne. Andre lande fejrer dagen ved at spise berlinere, donuts, semlor eller boller, som jo bages ud fra de samme hvide ingredienser. De mest populære pandekager Findes der noget bedre end en stak nybagte pandekager, som fyldes med sukker, marmelade eller måske endda chokoladesovs? Det er helt uden grund, at de flade runde kager er en kærkommen spise verden over. Foruden at serveres med søde sager smager de også fantastisk, hvis de fyldes med kød eller grøntsager, og på den måde fungerer som et aftensmåltid. Pandekager kan spises året rundt på alle tider af døgnet. Her har jeg samlet en liste over mine 4 mest populære opskrifter på pandekager, som hvert år bages i stakkevis til den internationale pandekagedag i Danmark. Pandekager Bananpandekager Amerikanske pandekager Pandekager uden æg Hos Alletiders Kogebog finder du den bedste opskrift på gammeldags pandekager, som kan drysses med sukker, flormelis eller smøres med marmelade. FAQHvornår er det international pandekagedag?Den internationale pandekagedag falder altid på den første tirsdag efter fastelavn. Pandekagedagen er også kendt som hvide tirsdag. |