Bananpandekager
Hovedingrediens : Frugt - Banan Fedtfattig opskrift Tilberedningstid : 25 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Opskrift på bananpandekager - sunde og nemmeDen klassiske pandekage har eksisteret i mange år. Her menes det, at man har spist pandekager helt op til 500 år tilbage i tiden. Den flade kage i sig selv er relativ simpel, eftersom de primære ingredienser er mel, mælk og æg. I nyere tid er der blevet opfundet adskillige versioner af denne klassiker, hvoraf pandekager med banan er blevet en favorit blandt mange pandekagespisere, familier og aktive motionister.Et sundere alternativ til den klassiske pandekageSelvom den traditionelle pandekage smager fantastisk, er den desværre ikke den sundeste spise. Som et led i forsøget på at kombinere sundhed med pandekager, blev de udsøgte pandekager med banan og æg opfundet. Bananpandekage opskriften består hovedsageligt af bananer, æg, havregryn, mel og salt. Disse ingredienser sætter tilsammen rammerne for en delikat, sund og nem pandekagevariant. Ønsker du at tilføje lidt ekstra sødme til dine nemme bananpandekager, er knuste mandler, eller kokos et godt bud.De glutenfri bananpandekagerHvad menes med gluten? Gluten skal ses som en gruppe af specifikke proteiner, der tilsammen skaber termen gluten. Gluten findes i en lang række forskellige kornsorter, og bliver hyppigt anvendt i mange opskrifter. Problemet med gluten er, at en mindre del af befolkningen ikke kan tåle gluten, hvilket ved indtagelse vil skabe en masse maveproblemer. Bananpandekagen er som nævnt en lækker spise, og glutenallergikere behøver ikke at undvære denne delikatesse. Du kan nemt erstatte denne opskrift på bananpandekage uden havregryn med glutenfri havremel i stedet for hvedemel.Nemme bananpandekagerNår først du går i gang med at lave disse nemme pandekager, kan du med fordel bage en ekstra stor portion. Snup gerne en pandekage til morgenmad, til madpakken eller som en snack, når den lille sult melder sig hen mod eftermiddagen. Du opbevarer bedst dine afkølede pandekager i en lufttæt boks i køleskabet. Du kan evt. lægge madpapir imellem dem, så de er lettere at skille ad, når du skal bruge dem. Hvis du vil genopvarme bananpandekagerne, kan du enten gøre det i mikroovnen eller i en forvarmet ovn i et ildfast fad med stanniol. Vil du hellere have nogle pandekager uden bananer, kan du i stedet prøve opskriften på gammeldags pandekager.FAQKan bananpandekager fryses?Ja, du kan godt fryse bananpandekager.Hvordan laver man bananpandekager?Start med at piske ægget sammen og tilsæt derefter mælk. Mos bananen og tilsæt den sammen med olie. Bland mel, salt, sukker og bagepulver sammen og tilsæt det lidt efter lidt under omrøring, så det bliver en ensartet masse. Steg pandekagerne ved middelvarme, indtil de får en gylden og lysebrun overflade. |
Opskriften er vist 735856 gange,
og udskrevet 6524 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (313 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2024-08-18 16:08:18 Jeg tilsatte lidt citronsaft og skal til bananmosen, så bliver den heller ikke så brun. en lille smule vaniliesukker gør også godt :) Det bliver ikke sidste gang jeg laver dem! anonym - 2024-06-15 10:25:38 Dejligt med bananpandekager uden havregryn Peter - 2023-09-29 19:44:37 Dejlig banan pandekage Mads - 2022-10-02 11:18:11 Rigtig gode pandekager. Thumbs up herfra Birgit Hansen - 2021-05-23 14:03:14 Har aldrig nogensinde smagt noget så lækkert som disse pandekager Emma - 2021-02-13 18:43:49 De her pandekager smager virkelig lækkert, kan helt klart anbefales😊 Helene Rye, mormor - 2020-05-30 13:01:37 Jeg er helt ajour med, at sundhed vægtes - men ind imellem 'disser' man de ingredienser, som gør - eksempelvis bananpandekager - til en kurfyrstelig, sjælden delikatesse. Det er lidt ærgerligt set med mormorøjne. Det sjældne og fantastiske har en anden værdi end det, som man stopper i hovedet hver dag. Just saying. Line - 2019-11-25 20:26:23 Skal det være skummetmælk? Eller kan man også bruge minimælk? ETJ - 2019-10-15 19:58:05 Er dejen fryseegnet ? Aya - 2018-02-17 10:06:22 Skal lige til at bage dem og nøj hvor ser de mums ud!! Bageren - 2017-11-04 12:51:31 Med den sølle mængde fedtstof bliver det godt mok nogle hullede pandekager! Hvad er ideen med en pandekage, hvor fyldet flyder ud fra små huller overalt..tsk. Nej, brug mere fedtstof og drop sundhedshysteriet. Harly - 2016-02-13 16:18:53 De bedste pandekager jeg har lavet og med mørk øl 1/4dl Pumba - 2015-06-25 20:33:08 Jeg kunne slet ikke vende dem på panden, de klaskede helt sammen! Deluga - 2015-03-14 13:15:03 Har lavet dem til et bryllup hvor brudgommen valgte banan som tema til dessert. Lavede dem som små pandekager, og pyntede dem med jordbær skåret i skiver, og så lidt honning på. Og jeg mener lidt honning. Der blev spist op, også dem jeg havde ekstra i køkkenet. 9 her fra. Kasper - 2014-10-17 14:11:07 Tak for denne fantastiske opskrift! Lene - 2013-08-09 17:51:32 mums - resten af pandekagerne (hvis der er nogen)kan spises kolde med nutella Vilja - 2013-07-04 10:19:18 Jeg ville putte mere mælk i... Ellers bliver de for tykke og klumpede... Men hold da op de smager godt! :-) Mig - 2013-04-15 16:47:53 Hvor mange bliver der? Mig - 2012-10-24 20:35:38 Smager praffuldt Maiken - 2012-09-15 19:41:55 Erstattede sukkeret med en tsk. flydende sødmiddel og erstattede en af de tre dl. hvedemel med grahamsmel og kom en tsk. vanillesukker i - de smager rigtig godt, men havde store problemer med at lave dem, de ville ikke slippe panden, selvom jeg brugte en slip-let-pande og prøvede også med fedtstof på. Men lavede bare nogle små pandekager, som dog fik lidt mærkelig udseende, men smagen er helt i top. Bitten - 2012-04-09 12:30:38 Nam, de er gode - tak for opskriften :-) Hjælperen;) - 2012-04-04 15:23:34 Husk - at putte mere mælk i en opskriften siger! ;) HUSK!!! - 2012-04-04 15:21:19 DU SKAL PUTTE FEDTSTOF PÅ PANDEN ELLERS HÆNGER DEN FAST! :) anonym - 2012-04-04 12:56:16 er den god nok til at inponere folk? :) <3 Clara og Luna - 2012-03-05 15:12:15 Opskriften er super god og nem, og smager perfekt Emilie Høy Sørensen . - 2012-03-03 14:46:19 De er for GODE det var godt man kunne fin den slags Panekager... :o) anonym - 2011-08-29 16:18:30 Lækkert lækkert :) anonym - 2011-08-15 22:04:57 svær at stege ida - 2011-08-14 09:31:38 de smager fantastik knus ida smukke - 2011-07-30 17:41:24 vaniliesukker, så er det godt Anne - 2011-07-18 11:05:28 jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og dejen bliver mærkelig og vil ikke hænge sammen på panden - de er ikke til at vende hellere, dårlig opskrift :/ anonym - 2011-07-06 17:26:29 Hvor mange antal pers. Er opskriften til.? mig.........(: - 2011-06-11 17:30:01 de er mega lækkre du/i må bare smage dem de er fantastiske (-; anonym - 2011-04-21 20:59:06 De er helt fantastiske med Nutella :D Line - 2011-04-10 08:23:59 MMM laver dem igen med min søde veninde De er såå gode Tilsætter lidt vanilie sukker We love them Michèle-g - 2011-03-03 17:54:48 Skøn opskrift. Mums! Jeg lavede det med 2,5 dl mel og 0,5 dl rugmel. Dejen blev rimelig tyk af det, så jeg tilsatte lidt mere mælk til konsistensen blev god nok. Så fungerede det fint. Med rugmel mætter det dejligt.. Prøv det. olivia - 2011-01-20 14:40:23 de er vildt gode og man kan spise dem uden noget på miq - 2011-01-07 13:20:03 mega gode din mor - 2010-10-02 20:51:46 hvor mange personer er det til?(; Kristina - 2010-08-16 17:03:06 Jeg tilføjede 2 tsk vaniljesukker også og de blev smaddergode. Alle der har smagt dem har været helt fjollet med dem og skulle have opskrifen :) Snogen - 2010-05-08 15:56:32 Enestående!!! Men lav dobbeltpotion :D Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne