Populære opskrifter med Hvide asparges

Hvide asparges kogetid og skrælning
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker. Trævler aspargesen i knækket har du ikke skrællet dybt nok...
Se mere her
Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline
Smørret smeltes. Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad, til det bliver tykt og cremet. Smørret piskes i lidt ad gangen. Saucen smages til med salt og peber. Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i saucen lige inden servering...
Se mere her
Asparges med æg og dilddressing
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker. Aspargesene lægges i en gryde med letsaltet kogende vand...
Se mere her
Grillede hvide asparges
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Aspargesene pensles med olie og ligges på grillen over direkte varme, læg låget på og giv dem 5-6 minutter. Vend aspargeserne og læg olierede tomater på...
Se mere her
Stuvede hvide asparges
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker. Aspargesskrællerne koges også i letsaltet vand i en anden gryde...
Se mere her
Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler
Du tager en stor gryde og kommer ca. 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket). tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer...
Se mere her
Tarteletter med høns og friske hvide asparges
Smørret smeltes og melet tilsættes under omrøring. Kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond) hældes i lidt efter lidt under konstant omrøring og dernæst piskefløden. Saucen koges igennem. Kødet og aspargesene tilsættes smages til med salt og peber. Tarteletterne lunes og fyldet kommes i. serveres straks...
Se mere her
Aspargessuppe (Friske hvide asparges)
Skræl aspargeserne og skær dem i stykker af 3 cm. Tag hovederne fra og kog de øvrige stykker i suppen i 8 – 10 minutter. Tilsæt aspargeshovederne og kog videre i ca. 5 – 8 minutter...
Se mere her

Hvide asparges opskrifter og kogetid

Findes der noget bedre end nye hvide asparges, som komplimenterer en god kødret, fisk eller som tilbehør til en salat? Du kan dog også vælge at nyde dem, som de er - for smagen er fantastisk og indbegrebet af dansk sommer.

Hvide asparges i sæson

Sæsonen for de hvide stænger er kort, hvilket afspejles i prisen, når der sammenlignes med grønne asparges. De er sværere at dyrke, hvilket tager længere tid. Aspargesene er dækket af jord frem til de høstes - de grønne asparges vokser oven over jorden.

Hvide asparges tilberedning

Asparges, som er hvide, kræver mere forberedelse end de grønne asparges. Når du går i gang med tilberedningen af hvide asparges, skal du starte med at skrælle dem og komme dem i en gryde med småkogende, letsaltet vand. Kogetiden for hvide asparges er blot 6-8 minutter, og her er det vigtigt, at du overholder tidsangivelsen - stik i dem med en gaffel og mærk hvor møre de er. Når de hvide asparges’ kogetid er gået, overhælder du de kogte hvide asparges med koldt vand, hvorefter de dryppes af, og er klar til servering.

Skrælning af hvide asparges

Det er ikke særlig svært at skrælle asparges. Brug en almindelig kartoffelskræller og start med at skrælle fra under hovedet og ned. Hvis du skræller for lidt af, vil du opleve tråde, hvilket ikke er særlig behageligt at tygge på. Knæk det nederste af stænglen af inden kogning af de hvide asparges. Du kan med fordel anvende aspargeskogevandet til sovs.

Friske hvide asparges opskrift

De hvide stænger passer til de fleste sommerretter, særligt grillretter, enten som tilbehør eller som en del af hovedretten. Udforsk siden og find en opskrift på hvide asparges som passer til dét, du vil servere.

FAQ

Hvor længe skal hvide asparges koge? Hvide asparges skal koge ca. 6-8 min. Hold øje med dem og mærk om de er møre med en gaffel.

Hvordan koges hvide asparges?

Hvide asparges koges i en gryde med letsaltet vand.

Hvordan laver man hvide asparges?

Start med at skrælle dine hvide asparges og knæk enden af. Herefter koges de ca. 6-8 min. i letsaltet vand. Hold øje med at de ikke får for meget.

Hvor længe kan hvide asparges holde sig?

Hvide asparges kan holde sig i op til 2 uger på køl i en lufttæt beholder.

Kan hvide asparges fryses?

Ja, du kan fryse friske hvide asparges. De skal dog først skrælles og blancheres.

Er hvide asparges sunde?

Ja, hvide asparges er sunde, da de indeholder mange vitaminer og mineraler, som styrker øjne, knogler og nyrer.

Hvad spiser man til hvide asparges?

Du kan spise hvide asparges sammen med æg, fisk eller kødretter. Prøv at vikle bacon rundt om dem eller tilsæt dem i din egen hjemmelavet salat.

Hvordan ordner man hvide asparges?

Skræl de hvide asparges fra hoved til rod, og knæk den nederste træede del af. Herefter er de klar til at koge 6-8 min i en gryde med letsaltet vand.

Hvordan skræller man hvide asparges?

Anvend en almindelig kartoffelskræller og start med at skrælle aspargesen lige under hovedet og ned mod roden.

Hvordan tilbereder man hvide asparges?

Start med at skrælle de hvide asparges og knæk den nederste træede del af. Kog dem i ca. 6-8 min i letsaltet vand.

Hvornår er der hvide asparges?

Hvide asparges er i sæson fra maj til juni.

Kan man stege hvide asparges?

Ja, du kan sagtens stege hvide asparges. Sørg for at vende dem rundt et par gange under stegningen.

Skal hvide asparges knækkes?

Det anbefales at knække den nederste træede del af.