Høns i asparges med friske hvide asparges og nye kartofler
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du tager en stor gryde og kommer ca. 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket). tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer.
Ved indkøb beregn da 1/3 ekstra asparges da de svinder ca. 1/3 i vægt ved skrælning. Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker. Trævler aspargesen i knækket har du ikke skrællet dybt nok. Aspargesene skæres i 2 cm stykker som lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af. Sovs: Tag en ny stor gryde lad smørret smelte, kom mel i til du har en mel kugle, så kommer du lidt af kogevandet (halv aspargesvand og halv hønsefond i lidt af gangen mens du rører. Kom så hønsekødet og aspargesen i og varm op Tips: Skal der være til høns i tarteletter som 2. dags ret så beregn dobbelt op på kylling og asparges. Med fordel kan kyllingebrysterne bruges til denne ret og resten til høns i tarteletter. Og aspargeserne kan sorteres efter størrelse og koges af 2 gange, de tykkeste bruges her. Se opskrift på Tarteletter med høns og friske hvide asparges (2. dags ret) |
|
Opskriften er vist 24719 gange,
og udskrevet 4353 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Tove - 2018-05-20 17:33:15 Hvis man holder aspargesen mellem tommel-og pegefinger, lader den ligge i håndfladen op over håndleddet, er det nemt at skrælle dem ,uden at de knækker. Lært på fabrik |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne