Stuvede hvide asparges

Stuvede hvide asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stuvede hvide asparges, billede 4 Stuvede hvide asparges, billede 1 Stuvede hvide asparges, billede 2 Stuvede hvide asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
  Sauce:
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Aspagesvand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker.

Aspargesskrællerne koges også i letsaltet vand i en anden gryde.

Sauce:
Lav en sauce af margarine, mel og kogevandet fra aspargesene og væden fra skrællerne, vend aspargesene forsigtigt i og smagen justeres med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 35885 gange,
og udskrevet 484 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5116 (1218 kcal)
KJ pr. Pers. 1279 (304 kcal)
Vægt ialt 1718 gram
Vægt pr. Pers. 429 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 297 KJ (70 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 3.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-14 18:06:11
At koge skrællerne er første gang jeg ser dette i en opskrift…det har jeg altid gjort 👍