Rejecocktail

Rejecocktail, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

HøjtidNytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Rejecocktail, billede 4 Rejecocktail, billede 1 Rejecocktail, billede 2 Rejecocktail, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Rejer uden skal, kogte
200 gram Icebergsalat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
   
  Dressing:
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
100 gram Mayonnaise 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Sellerisalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram

0.5 tsk. Paprika, edelsuss
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Agurk 1 mellem agurk vejer ca. 300 gram.
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Dressing:
Fløden piskes let. De øvrige ingredienser tilsættes og det hele røres godt sammen.

Skyl og snit salaten.

Fordel salaten i cocktailglas eller i almindelige portionsglas. Læg herover rejer (tag lidt fra til pynt) og klippet dild.

Hæld dressingen over.

Pynt anretningen med citronbåde, rejer og dildkviste.

Server rejecocktailen med lune flutes.





Beskrivelse:

Klassisk rejecocktail opskrift

En klassiker som er kommet for at blive, er helt sikkert rejecocktailen. Denne simple forret består af få ingredienser, men smager himmelsk, så man ofte får lyst til at spise en portion mere. Og det som virkelig karakteriserer den, er at den serveres på elegant vis i et cocktailglas - deraf navnet.

Opskriften på rejecocktail består af noget så simpelt som salat, rejer og dressing. Derudover pyntes den typisk med dild og skiver af cherrytomater og citron. Da indholdet af ingredienser er minimalt, gælder det om at få smagen frem i dressingen. Faktisk har dressingen stor betydning for denne favoritret.

Til at lave en rejecocktail i klassisk version anbefales det at lave en thousand island dressing. I denne opskrift laves dressingen fra bunden, men hvis du er i tidsnød, eller skal lave forretter til mange mennesker, kan du i stedet købe en færdiglavet dressing fra supermarkedet.

Rejecocktailens oprindelse

Cocktailen med rejer slog virkelig igennem i Danmark tilbage i 1980'erne, hvor den nærmest var en fast forret i forbindelse med fester og andre begivenheder. Men faktisk skal vi helt tilbage til 1960’erne, da opskriften for første gang blev udgivet på et løsblad fra Karolines Køkken.

FAQ

Hvor mange rejer pr person til rejecocktail?

Til denne opskrift bør du regne med 75 g rejer pr person. Du kan nemt tilpasse opskriften, til det antal I bliver ved at ændre i antal personer øverst på siden.

Hvilken dressing til rejecocktail?

En klassisk rejecocktail serveres ofte med en hjemmelavet thousand island dressing.

karakterer:
Opskriften er vist 1463639 gange,
og udskrevet 39429 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (361 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6146 (1463 kcal)
KJ pr. Pers. 768 (182 kcal)
Vægt ialt 1052 gram
Vægt pr. Pers. 131 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 584 KJ (139 kcal)
Protein 10.3 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-18 16:47:21
Jeg bruger også lidt fine frosne ærter som drys.

  -   2020-09-18 18:12:29
Mit barnebarn på 6 år er helt vild med den.farmor du skal lave den ret med rejer og den gode dressing

  -   2019-12-29 11:14:00
Altid god

  -   2016-12-31 13:23:25
Hvor lang tid før kan den laves

  -   2013-10-24 17:23:43
Det er og bliver en klassiker.. Fantastisk opskrift,lige meget hvem man inviterer falder den i god jord Velbekomne

  -   2013-10-15 11:23:02
Det smager også dejligt med skaldyrsdressing (kan købes færdig lavet) og lidt røget laks i ;-)

  -   2013-08-25 00:04:25
Har idag anrettet og serveret retten her. Det var super lækkert og dejlig nemt at gå til. Lavede dressingen uden fløde, men hældte lidt af væden fra aspargesene i istedet for. Kan varmt anbefale det. Pas på med for meget ketchup!!! Det er i hvert fald ikke sidste gang at opskriften her vil blive brugt!!!

  -   2012-04-12 11:17:47
Synes faktisk det er så mærkeligt at retter kan blive umoderne og endda at er lidt arrogant at se ned på rejecocktail fordi det er en ældre opskrift. Det er en vildt god kombination af råvarer som smager rigtig dejligt sammen, som de fleste også kan li. Man kan jo også se af interessen og de mange kommentarer at den stadig er populær - lad dog det tælle og så kravl af snobberi-hesten Hannibal ;-) Jeg vil lave den i morgen og glæder mig.

  -   2011-12-29 15:36:46
Æhhh.... Er det ikke 30 år siden at man fik rejecocktail med Iceberg og Thousand Island?

  -   2011-12-27 16:33:43
Rigtig god! - Kan dressingen fryses ned?

  -   2011-04-07 08:53:09
det smager virkligt godt syndes det er en fantasiks ret

  -   2011-01-20 14:02:24
det er ikke sjovt at være rød håret :D.

  -   2010-12-15 13:11:45
Den ser rigtigt lækker ud og vi skal snart til at lave den til en nytårsmiddag oppe på vores skole. - Så vi håber at kommentarene er rigtige ;)

  -   2010-04-20 20:46:01
lidt hvidvin i dressing er konge

  -   2010-04-18 19:03:13
Ingen grund til at tilsæt fløde. Cremefraiche tilsat ketchup, citron, paprika og evt. sukker, er normalt et hit til rejer.

  -   2010-01-13 12:51:11
super lækker opskrift og nem at lave til et større selskab.Vi plejer at blande rejerne og dressingen, så blander smagen fra rejerne sig med dressingen og det bliver super let at servere. Vi smager også dressingen til med en del citron og en smule sukker for at gøre den mere frisk og let og nå den rigtige sødme i forhold til surheden.

  -   2009-12-30 20:32:11
Dressingen kan ligeså godt laves som en alm. Russian Dressing: Mayonnaise tilsmagt med lagereddike og ketchup. Simpelt og lækkert!

  -   2009-12-30 13:57:28
Dressing, kan også bare købes som, evt. Thusined island.

  -   2009-05-25 20:00:20
Kan man ikke lave dressingen på en nemmere måde?

  -   2009-04-11 10:18:55
den ser lidt for cremet ud på billedet men den smager "super"

  -   2008-12-27 11:56:08
Bland rejer,krebs og asparges i og drys lidt dild henover, pynt der efter med lidt kavir

  -   2008-12-22 18:11:38
Den er lækker tro mig. der er intet bedre.

  -   2008-11-27 20:06:30
Denne opskrift er helt perfekt - men kom asparges stykker i - det højner smagen

  -   2008-01-06 16:59:22
Jeg moser sommetider et par kartofler i for at give den et tvist ;-) Super forret

  -   2007-12-30 16:49:57
smager godt og er hurtigt lavet

  -   2007-12-27 17:49:04
Jeg blander også lidt melon eller små ananasstykker, samt lidt avocado.

  -   2007-12-27 12:10:19
Den er et hit hver, gang den bliver serveret. put lidt asparges i

  -   2007-12-24 11:59:01
Rigtig god. Skal prøves til Nytår

  -   2007-10-29 18:31:53
Jeg blander salat og rejer det gør så man ikke får en ting af gangen :P

  -   2007-03-19 14:35:31
Rigtig dejlige forret, elsker den;) SMILER

  -   2007-02-18 18:34:53
En smule asparges og den er guld værd!

  -   2006-12-25 01:15:23
vi får det meget smager godt

  -   2006-12-21 17:22:06
Rigtig lækker forret, nem og gå til og smager lækkert :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Dressingen behøver ikke fløde smager super uden!

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor kun til nytår, når det smager godt hele året igennem