Rejecocktail
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Højtid: Nytår Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Klassisk rejecocktail opskriftEn klassiker som er kommet for at blive, er helt sikkert rejecocktailen. Denne simple forret består af få ingredienser, men smager himmelsk, så man ofte får lyst til at spise en portion mere. Og det som virkelig karakteriserer den, er at den serveres på elegant vis i et cocktailglas - deraf navnet.Opskriften på rejecocktail består af noget så simpelt som salat, rejer og dressing. Derudover pyntes den typisk med dild og skiver af cherrytomater og citron. Da indholdet af ingredienser er minimalt, gælder det om at få smagen frem i dressingen. Faktisk har dressingen stor betydning for denne favoritret. Til at lave en rejecocktail i klassisk version anbefales det at lave en thousand island dressing. I denne opskrift laves dressingen fra bunden, men hvis du er i tidsnød, eller skal lave forretter til mange mennesker, kan du i stedet købe en færdiglavet dressing fra supermarkedet. Rejecocktailens oprindelseCocktailen med rejer slog virkelig igennem i Danmark tilbage i 1980'erne, hvor den nærmest var en fast forret i forbindelse med fester og andre begivenheder. Men faktisk skal vi helt tilbage til 1960’erne, da opskriften for første gang blev udgivet på et løsblad fra Karolines Køkken.FAQHvor mange rejer pr person til rejecocktail?Til denne opskrift bør du regne med 75 g rejer pr person. Du kan nemt tilpasse opskriften, til det antal I bliver ved at ændre i antal personer øverst på siden.Hvilken dressing til rejecocktail?En klassisk rejecocktail serveres ofte med en hjemmelavet thousand island dressing. |
Opskriften er vist 1463639 gange,
og udskrevet 39429 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (361 stemmer) |
|
Kommentarer Inger - 2023-05-18 16:47:21 Jeg bruger også lidt fine frosne ærter som drys. Kirsten - 2020-09-18 18:12:29 Mit barnebarn på 6 år er helt vild med den.farmor du skal lave den ret med rejer og den gode dressing Un - 2019-12-29 11:14:00 Altid god anonym - 2016-12-31 13:23:25 Hvor lang tid før kan den laves Lego2880 - 2013-10-24 17:23:43 Det er og bliver en klassiker.. Fantastisk opskrift,lige meget hvem man inviterer falder den i god jord Velbekomne jannie - 2013-10-15 11:23:02 Det smager også dejligt med skaldyrsdressing (kan købes færdig lavet) og lidt røget laks i ;-) Tiny - 2013-08-25 00:04:25 Har idag anrettet og serveret retten her. Det var super lækkert og dejlig nemt at gå til. Lavede dressingen uden fløde, men hældte lidt af væden fra aspargesene i istedet for. Kan varmt anbefale det. Pas på med for meget ketchup!!! Det er i hvert fald ikke sidste gang at opskriften her vil blive brugt!!! anonym - 2012-04-12 11:17:47 Synes faktisk det er så mærkeligt at retter kan blive umoderne og endda at er lidt arrogant at se ned på rejecocktail fordi det er en ældre opskrift. Det er en vildt god kombination af råvarer som smager rigtig dejligt sammen, som de fleste også kan li. Man kan jo også se af interessen og de mange kommentarer at den stadig er populær - lad dog det tælle og så kravl af snobberi-hesten Hannibal ;-) Jeg vil lave den i morgen og glæder mig. Hannibal - 2011-12-29 15:36:46 Æhhh.... Er det ikke 30 år siden at man fik rejecocktail med Iceberg og Thousand Island? Heidi - 2011-12-27 16:33:43 Rigtig god! - Kan dressingen fryses ned? julemanden - 2011-04-07 08:53:09 det smager virkligt godt syndes det er en fantasiks ret nils - 2011-01-20 14:02:24 det er ikke sjovt at være rød håret :D. Laura - 2010-12-15 13:11:45 Den ser rigtigt lækker ud og vi skal snart til at lave den til en nytårsmiddag oppe på vores skole. - Så vi håber at kommentarene er rigtige ;) tanja sørensen - 2010-04-20 20:46:01 lidt hvidvin i dressing er konge anonym - 2010-04-18 19:03:13 Ingen grund til at tilsæt fløde. Cremefraiche tilsat ketchup, citron, paprika og evt. sukker, er normalt et hit til rejer. charlotte. - 2010-01-13 12:51:11 super lækker opskrift og nem at lave til et større selskab.Vi plejer at blande rejerne og dressingen, så blander smagen fra rejerne sig med dressingen og det bliver super let at servere. Vi smager også dressingen til med en del citron og en smule sukker for at gøre den mere frisk og let og nå den rigtige sødme i forhold til surheden. Lisbeth - 2009-12-30 20:32:11 Dressingen kan ligeså godt laves som en alm. Russian Dressing: Mayonnaise tilsmagt med lagereddike og ketchup. Simpelt og lækkert! MM - 2009-12-30 13:57:28 Dressing, kan også bare købes som, evt. Thusined island. Anja - 2009-05-25 20:00:20 Kan man ikke lave dressingen på en nemmere måde? viktor - 2009-04-11 10:18:55 den ser lidt for cremet ud på billedet men den smager "super" Henrik - 2008-12-27 11:56:08 Bland rejer,krebs og asparges i og drys lidt dild henover, pynt der efter med lidt kavir AndreAS - 2008-12-22 18:11:38 Den er lækker tro mig. der er intet bedre. Birthe R - 2008-11-27 20:06:30 Denne opskrift er helt perfekt - men kom asparges stykker i - det højner smagen Til Birgitte - 2008-01-06 16:59:22 Jeg moser sommetider et par kartofler i for at give den et tvist ;-) Super forret lis m - 2007-12-30 16:49:57 smager godt og er hurtigt lavet Birgitte Aggerholm - 2007-12-27 17:49:04 Jeg blander også lidt melon eller små ananasstykker, samt lidt avocado. Jonna. - 2007-12-27 12:10:19 Den er et hit hver, gang den bliver serveret. put lidt asparges i Leif - 2007-12-24 11:59:01 Rigtig god. Skal prøves til Nytår Tommy - 2007-10-29 18:31:53 Jeg blander salat og rejer det gør så man ikke får en ting af gangen :P Mette c - 2007-03-19 14:35:31 Rigtig dejlige forret, elsker den;) SMILER Maria - 2007-02-18 18:34:53 En smule asparges og den er guld værd! inge - 2006-12-25 01:15:23 vi får det meget smager godt Karina H - 2006-12-21 17:22:06 Rigtig lækker forret, nem og gå til og smager lækkert :-) Linda - 2005-01-01 01:01:01 Dressingen behøver ikke fløde smager super uden! Grethe K - 2005-01-01 01:01:01 Hvorfor kun til nytår, når det smager godt hele året igennem |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne