Husmandskost-Mormormad opskrifter på suppe

Hvidkålssuppe (gammeldags)
Kødet kan være fersk eller letsaltet. Kød eller rygben dækkes med kogende vand, tilsættes det tredje krydderi og evt. 1 løg, hvori stikkes hele krydderier, samt 1 spsk. salt, hvis kødet er fersk. Suppen skummes. Kødet koger sagte under låg ca. 1½-2 timer til det er mørt. Medisterpølsen koges med de sidste 10 min...
Se mere her
Oksekødssuppe med tværreb
Kom kødet i en stor gryde, og tilsæt vand, så kødet lige er dækket. Bringes i kog og skummes grundigt. Tilsæt peberkorn, laurbærblade, persille, porretop og timian. Lad det koge for svag varme i 2½ time...
Se mere her
Kørvelsuppe
Pluk evt. lidt kørvel fra til pynt, klip resten af, både blade og stilke. Blend kørvel med mælken. Rør kørvelmælken i suppen og varm op til kogepunktet og fjern straks gryden fra varmen. Smag suppen til med salt og peber...
Se mere her