Påskedessert

Påskelagkage med Marcipan
Pisk æg og sukker i ca. 10 min med en håndmikser, til det er en tyk og luftig creme. Tilsæt vaniljekorn og citronskal. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber...
Se mere her
Påskedessert - Nøddebunde med pistaciefyld
Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i. Hak nødder og chokolade fint hver for sig og vend det i med let hånd Tegn tre cirkler med 22 cm. i diameter på bagepapir. Fordel dejen i cirklerne. Bag bundene ved 150 grader C. alm. ovn ca. 30 min. Lad bundene svale før de forsigtigt lempes over på en bagerist...
Se mere her
Påskedessertkage
Vend hakket pomeransskal, rosiner og halve mandler i melet og tilsæt bagepulver. Rør det i dejen. Kom dejen i en velsmurt springform ca 24 cm i diameter. Bag kagen ved 160 grader C alm. ovn midt i ovnen i 40-50 min...
Se mere her
Citronfromage
Æggeblommer og sukker piskes hvidt. Husdblasen blødes op i koldt vand, vrides og smeltes i citronsaften over vandbad. Fløden piskes let og vendes i æggesnapsen. heri vendes husblasen og til slut stiftpiskede æggehvider...
Se mere her
Abemad med råcreme (frugtsalat)
Skær frugterne i passende størrelse og put dem i en skål. Råcreme: Pisk æggeblommer og flormelis tykt og skummende. Skrab kornene af den flækkede vanillestang og kom dem i. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen...
Se mere her
Påskereder
Marcipan rulles ud til ca. 5 mm. tykkelse og stikkes ud med 10 cm. rund udstikker. Så passer det til en linseform i alu. Den mørke chokolade tempereres, og marcipanstykkerne overtrækkes med chokolade...
Se mere her

Påskedessert opskrifter - ideer til påskebordet

Er du på udkig efter gode desserter til påske, så finder du her på siden et udvalg af lækre desserter. Påskefrokost er en tradition, som mange danskere er glade for, da man her samler venner eller familie til et overdådigt påskebord bestående af varme og kolde retter. Det er selvfølgelig op til den enkelte, hvor meget man gør ud af det, men en påskedessert vil helt sikkert være kærkommen efter en omgang med fisk, lam, æggestand, rugbrød og postej eller hvad man ellers beslutter sig for at servere.

Dessert til påske - lidt til den søde tand

Påsken er særlig kendt for chokoladeæg, også kaldet påskeæg, men hvis du ønsker at gå i en anden retning, kan du vælge at servere en påskekage eller en påske dessert kage for dine gæster. Mange vælger desuden at bruge farven gul i påskedesserter, som et symbol på forårets komme med påskekyllinger og påskeliljer samt andre spirende påskeblomster i naturen.

Se flere af påskens opskrifter her