Påskereder

Påskereder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Påskereder, billede 4 Påskereder, billede 1 Påskereder, billede 2 Påskereder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
500 gram Ren rå marcipan
300 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Nougatcreme:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Nougat, blød
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bund:
Marcipan rulles ud til ca. 5 mm. tykkelse og stikkes ud med 10 cm. rund udstikker. Så passer det til en linseform i alu.

Den mørke chokolade tempereres, og marcipanstykkerne overtrækkes med chokolade. Du kan enten vende dem i chokoladen eller pensle dem.
Stilles i køleskab til chokoladen er stivnet.

Nougatcreme:
Varm fløden op til kogepunktet uden at den begynder at koge. Tilsæt hakket nougat og chokolade til den varme fløde og rør til en ensartet masse.
Cremen køles af evt. den første tid i køleskab men cremen må ikke køle helt ned da den så er svær at sprøjte ud.

Cremen kommes i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjtes på marcipanbundene, pynt med mini påskeæg.





Beskrivelse:

Opskrift på påskereder - lidt til den søde tand

Påsken byder ofte på påskefrokoster med familie og venner, og hvorfor ikke servere et fad med små konditorkager, der er udformet som påskereder?

Opskriften på påskereder er simpel, og indeholder blot få ingredienser. Hvis du har børn kan du med fordel have dem med i køkkenet - de vil elske at stikke marcipanen ud, pensle dem med chokolade for til sidst at dekorere rederne med små chokolade påskeæg.

Sådan tempererer du chokolade

For at undgå en flydende chokolade, som er svær at arbejde med, er det vigtigt, at du temperer den frem for at smelte den. Når du tempererer chokoladen korrekt, vil du opleve, at overfladen bliver mere blank, og siger det rette knæk, når du tager en bid.

Forbered et vandbad og hak chokoladen groft, hvorefter du putter ⅔ af chokoladen i vandbadet. Sørg for at røre rundt i chokoladen indtil den når 40-45 grader - tjek dette ved hjælp af et termometer. Fjern skålen med chokoladen og placer den nu på bordet, hvorefter du tilsætter det resterende hakkede chokolade, som smeltes under omrøring.

Test om tempereringen er korrekt ved at dyppe bagsiden af en ske i massen og put den på køl. Efter 5 minutter bør chokoladen være størknet med en blank overflade.

karakterer:
Opskriften er vist 3139 gange,
og udskrevet 27 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 33389 (7949 kcal)
KJ pr. stk. 2225 (529 kcal)
Vægt ialt 1600 gram
Vægt pr. stk. 106 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2086 KJ (496 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 31.1 gram
Kulhydrat 48.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu