Bondeomelet
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg og fløde piskes sammen, salt og peber tilsættes.
Baconskiverne risten på en pande. Kartoffel og tomatskiver ristes i baconfedtet og fordeles over panden. Æggemassen hældes over og omeletten steges færdig. Omeletten serveres fra panden og drysses med de hakkede krydderurter og bacon. Der kan spises rugbrød til. Tips: Husk at en omelet bør være blød på overfladen og ikke stegt tør som sålelæder. Det er en god idé at røre i æggemassen med en gaffel. Til denne begynder at stivne. |
|
Opskriften er vist 345543 gange,
og udskrevet 15800 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (115 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-08-20 18:16:54 En. Omelet er en ægekage der erf Foldet med skinke i Lykke - 2018-02-22 10:32:47 Svar til Kirsten (21 januar 2016): Der er i princippet INGEN forskel på krebinetter -det si'r man på Sjælland- og karbonader -det kalder man dem i Jylland! Flemming - 2016-06-05 13:27:28 Både krebinetter og karbonader er panerede. Men der er fløde i karbonader. Finn - 2016-02-02 20:28:16 Krebinetter er panerede det er karbonader ikke..... eller også er det omvendt. Kirsten - 2016-01-21 13:35:24 Om det nu er en æggekage eller en omelet,syntes jeg er et mundhuggeri om or, vi har alle forskellige måder at lave det på.Men når vi nu er ved ord,er der så nogen der kan fortælle mig hvad forskellen er på en karbonade og en krebinet?? chef - 2016-01-03 12:35:33 Til dem der siger det er en æggekage: Nej det er ikke en æggekage. I en æggekage skal der mel i det er derfor det hedder æggeKAGE Theo - 2014-10-09 09:35:29 Det er en æggekage, ikke en omelet...! Springer - 2014-02-06 14:21:19 I stil med de andre udskiftede jeg også nogle af de essentielle ingredienser; jeg udskiftede æggende med nutella, kartoflerne med ostepops og bacon med jordbær - det syntes jeg den bliver bedre af. Ellers en super opskrift! Lemvig - 2013-01-10 13:33:09 Brugte kantareller istedet for kartoffler. Det giver virkelig en dejlig rustik smag af skovbund. Brugte også tippet med sirup, det gjorde det skam kun bedre! Go opskrift! ... - 2012-07-07 22:02:00 Forkert at kalde det en omelet, da det er en æggekage. I en omelet, piskes æggehviderne for sig, og vendes forsigtigt sammen med blommerne og de andre ingredienser, så den hæver i ovnen og bliver luftig og lækker. anonym - 2009-11-16 10:47:42 Smager rigtig godt, og er nemt at lave :) Hos os laver vi det rigtig ofte, så snart vi har rester fra kartofler og kød :) Riborg - 2009-10-25 15:38:58 Hvis den laves med råstegte (revne eller i små tern) kartofler og løg, er det en spansk bondeomelet - og den bliver ikke ringere! Migg - 2009-07-09 19:09:08 Jeg skal lave den idag og den ser vildt god indtil vidre vil klart anbefale den. Erik - 2008-09-18 18:26:04 Jeg ved godt at kan lyde mærkeligt, men dryp lidt sirup over den. Ikke for meget. Det fremhæver smagen helt vildt ! Annette - 2008-09-06 10:51:08 Jeg er total nybegynder inden for omeletter, og savner derfor en tid, hvor lang tid skal det stege på panden og ved hvad varme??? mig - 2008-06-26 18:44:42 jeg vil ellers ha kaldt det her en omelet Mig - 2008-06-26 18:43:33 den smager rigtig godt, ville bare ik anbefale at servere den til aftensmad. Klart bedre på en sommerdag ved frokosttid. Dejlig opskrift efter min mening. thumbs up:) mads - 2008-06-19 12:08:12 lækker opskrift den har en dejlig rund rustik smag det er en god grund opskrift der kan tilpasses efter lejligheden både god morgen og middag. anonym - 2008-01-30 16:46:45 Hvor længe skal den steges. Bare sådan ca??? carsten P - 2008-01-13 19:03:19 det er ikke en omelet, men en æggekage, Per!! Lajla - 2007-12-27 20:29:52 Jeg tror, retten kommer fra Tyskland, hvor den hedder "Bauern Frühstück". Er bare fantastisk!! mia - 2007-06-05 14:25:17 en rigtig god opskrift, men jeg tilsætter en grøntsags blanding i stedet for kartofler, det synes jeg giver en bedre smag. Per - 2007-05-22 16:30:02 Plejer at hæde æggemassen gennem en sigte over kartoflerne, så undgår man evt skaller. Helle - 2005-01-01 01:01:01 Brug en blød plastspatel til at røre med. Gafler ødelægger de fleste stegepander, og det er ærgerligt. Ellers: God, klassisk ret. anonym - 2005-01-01 01:01:01 mega dejlig og frisk i smagen perfekt til en let sommer middag |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne