Torskegratin med ost, spinat og kartoffelsne

Torskegratin med ost, spinat og kartoffelsne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Torskegratin med ost, spinat og kartoffelsne, billede 4 Torskegratin med ost, spinat og kartoffelsne, billede 1 Torskegratin med ost, spinat og kartoffelsne, billede 2 Torskegratin med ost, spinat og kartoffelsne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
   
800 gram Torskefilet uden skind
300 gram Babyspinat, frisk
2 Bananskalotteløg
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
6 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Revet, mozzarellaost 10% Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 tsk. Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Bagekartoflerne skrælles, skæres i mindre tern og koges i letsaltet vand i 12 min.

Torskefileten skæres ud i mindre stykker og blandes med renset spinat og skivet skalotteløg og placeres i enten et stort el. fire små ildfaste fade, sprayet med olie.

Herefter røres æg, skummetmælk, maizena, revet ost, timian samt salt og peber sammen til en masse, som hældes henover fisk og grønt.

De kogte bagekartofler moses henover gratinen, som herefter bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i henholdsvis 20 el. 35 minutter, alt efter om man laver fire små el. en stor.





karakterer:
Opskriften er vist 77046 gange,
og udskrevet 2758 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10839 (2580 kcal)
KJ pr. Pers. 2709 (645 kcal)
Vægt ialt 3246 gram
Vægt pr. Pers. 811 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 333 KJ (79 kcal)
Protein 8.7 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-04 22:59:17
Der blev rigelig med væde og lidt tynd i bunden af fadet, måske man skal sætte fadet i ovnen 20-30 minutter i ovnen uden kartoffelsneen først, tage det ud og mose kartoflerne over og så blot gratinere kartoflerne 5-10 minutter ved høj varme. På den måde kan noget af væden bedre dampe af.