Dampet torsk på svampe- og persillebund
Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Torskefilet:
Torskefileterne duppes tørre og krydres med salt og peber. Læg dem i den kogende fond i en gryde eller høj pande og dæk med et stykke stanniol. Fisken skal dampes i 4-6 min. afhængig af tykkelse, til den bliver helt hvid og fast. Lad fisken trække i fonden i ca. 5 min. Jordskokkesauce: Skræl jordskokkerne og skær dem i tern. De skal ristes i lidt olie sammen med det hakkede løg. Tilsæt hvidvin og lad det koge, til væsken er væk. Hæld fløde på, lad saucen koge tyk og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. (bruges mælk kan saucen evt. jævnes med maizena) Svampe: Svampene ristes sammen med det hakkede rødløg, og der tilsættes hakket persille og smør samt krydres med salt og peber. Servers med kartofler. |
|
Opskriften er vist 81079 gange,
og udskrevet 3043 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (54 stemmer) |
|
Kommentarer ole - 2020-12-15 16:00:30 hvad er en fiskefond Madklubben En stor bøf - 2015-11-28 15:41:32 Den mest lækre fiskeret vi nogensinde har lavet. Selv dem der ikke bryder sig så meget om fisk kunne lide det. Lasse - 2015-02-28 19:30:39 Fantastisk lækker ret, husk at jordskokkerne ikke må blive helt møre men stadig skal have bid. Pia - 2011-11-08 14:42:15 Hvor længe skal svampene ristes? anonym - 2011-01-22 22:49:30 Kun 150 g jordskokker ellers bliver saucen for masiv. J.Daniels. - 2008-10-10 11:13:28 Rigtig god ret. Prøv at lave den med slethvar eller pighvar så har du en kanon gæsteret.Pighvar er en dyr men fantatisk fisk og kantareller er perfekte til denne fisk. Charlotte - 2007-10-10 12:30:16 Det lyder bare super lækkert, glæder mig til at prøve. Louise - 2007-03-17 14:28:01 Virkelig virkelig lækker ret! Beth - 2007-02-22 12:54:11 Jordskoksauce og svampe smager godt; men er for kraftigt smagende tilbehør til fisken. En bøf passer bedre hertil. §§BETINA§§ - 2005-01-01 01:01:01 det smager rigtig godt. der gik bare lige ged i anretningen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne