Lammemørbrad i Marsala-teriaki

Lammemørbrad i Marsala-teriaki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammemørbrad

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.lammemørbrad
0.5 dl.Marsala (italiensk hedvin)
0.5 dl.Teriyaki (Sojasauce)
 Smør til stegning
1 dl.lammebouillon
 Salt
 peber
 
 Lynstegt krydret fennikel:
25 g.smør
0.25 dl.marsala
1 rød chili
300 g.fennikel
 Olie
0.1 g.safran
 Salt
 
 Riskager:
1.5 dl.Global Cuisine Basrami ris
3 dl.vand
0.25 dl.hakkede soltørrede tomater
0.25 dl.hakket frisk basilikum
0.25 dl.pinjekerner
1 æggeblomme
0.25 dl.hvedemel
 Salt
 peber
 Olie
 
Opskrift:
Mariner lammekøllemørbraden i marsala og teriyaki i mindst 1 time i køleskab.

Skyl basmatirisene godt og kog dem som anvist på emballagen.

Rør de kogte ris sammen med soltørrede tomater, basilikum, pinjekerner, æggeblomme og hvedemel. Krydr med salt og peber og lad det trække i ca. 30 minutter.

Form risene til 6-8 små kager, og steg dem 4 minutter på hver side ved middelvarme. Hold kagerne varme.

Damp rosinerne i marsala.

Lynsteg fintsnittet chili uden kerner, fintsnittet fennikel og safran ca. 3 minutter.

Kom rosinerne ved og krydr med salt. Hæld marinaden fra kødet, gem den til senere og dup kødet tørt. Brun det 1 minut og steg det ca. 5 minutter ved middelvarme i smør.

Lad kødet hvile tildækket 5 minutter, og kog imens panden af med marinaden samt lammebouillon. Kog skyen kraftigt ind og smag til med salt og peber.

Server skyen til kødet sammen med lynstegt fennikel og riskager.





karakterer:
Opskriften er vist 13400 gange,
og udskrevet 402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-17 13:49:50
hvor kom rosinerne fra?