Lamme-pilaff
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i forholdsvis store terninger.
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Varm olien i en stor, bred gryde, kom kødterningerne i og lad dem blive godt brune på alle sider. Så kommes løg og hvidløg ved og gyldnes. Hæld bouillon i gryden, drys med salt og peber og rør tomatpureen i, hvorefter det hele får lov til at stå og koge mørt under låg og for svag varme i ca 1 time. Rosinerne skylles, stilles til afdrypning og koger med de sidste 15 minutter. Kom salt i vandet, bring i kog, drys risen i og lad den koge for svag varme i 18 minutter. Kom smørret på en lille stegepande og rist mandlerne gyldne heri. Hæld den kogte ris i en sigte, spul den over med varmt vand, lad den dryppe godt af og kom den så i gryden til kødet, Vend forsigtigt rundt i det hele med to gafler. Ved serveringen toppes retten op på et varmt fad og drysses med de ristede mandler. Hertil passer grøn salat eller agurkesalat i hvidløgs-yoghurtdressing. |
|
Opskriften er vist 14030 gange,
og udskrevet 267 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne