Lamme-pilaff

Lamme-pilaff, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lamme-pilaff, billede 4 Lamme-pilaff, billede 1 Lamme-pilaff, billede 2 Lamme-pilaff, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.udbenet lammekød, bryst eller nakke
2 løg
1 fedhvidløg
3 spsk.olie
2.5 dl.varm bouillon
 salt
 peber
2 spsk.Tomatpure, koncentreret
100 g.rosiner
2 l.vand
250 g.ris
1 spsk.smør
100 g.smuttede mandler
 
Opskrift:
Kødet skæres i forholdsvis store terninger. Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.

Varm olien i en stor, bred gryde, kom kødterningerne i og lad dem blive godt brune på alle sider. Så kommes løg og hvidløg ved og gyldnes. Hæld bouillon i gryden, drys med salt og peber og rør tomatpureen i, hvorefter det hele får lov til at stå og koge mørt under låg og for svag varme i ca 1 time.

Rosinerne skylles, stilles til afdrypning og koger med de sidste 15 minutter.

Kom salt i vandet, bring i kog, drys risen i og lad den koge for svag varme i 18 minutter.

Kom smørret på en lille stegepande og rist mandlerne gyldne heri.

Hæld den kogte ris i en sigte, spul den over med varmt vand, lad den dryppe godt af og kom den så i gryden til kødet, Vend forsigtigt rundt i det hele med to gafler.

Ved serveringen toppes retten op på et varmt fad og drysses med de ristede mandler.

Hertil passer grøn salat eller agurkesalat i hvidløgs-yoghurtdressing.





karakterer:
Opskriften er vist 14120 gange,
og udskrevet 267 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu