Kalvesylte

Kalvesylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalvebryst
75 g.salt
1 l.vand
2 løg
3 fedhvidløg
2 porre
2 gulerødder
10 Husblas, blade
1 bdt.Timian
1 bdt.Persille
25 peberkorn
1 bdt.Purløg
18 Husblas, blade
½ spsk.rødvins vinaigre
2 dl.kalvefond
 
Opskrift:
Kødet lægges i vand med saltet i 12 timer. Kom kødet op i en gryde og dæk det med 1 l. vand uden salt.

Rens løg, hvidløg, gulerødder og porre, del løgene i kvarte og porerne og gulerødderne skæres i skiver på ca 2½ cm. Bring vandet i kog og skum af, tilsæt grøntsagerne, krydderurterne, laurbærbladene og hel peber. Lad vandet koge op igen, skru ned så overfladen skælver og kog i 1½ time.

Tag kødet op og læg det i pres til det er kølet af, si lagen og kog den ind til der er 5 dl. tilbage. Tilsæt kalvefond, vinaigre, husblas og smag til med salt og peber.

Kødet skæres i terninger (1½x1½ cm.) og kommes i en form og hæld lagen over, afkøl i køleskab og når sylten er stivnet er den klar til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 43428 gange,
og udskrevet 1447 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-19 17:15:01
Husblassen opblødes i koldt vand og opløses derefter i den varne suppe

  -   2010-12-02 15:33:43
til Lene S., Var det så ikke en ide at være lidt mere konstruktiv og skrive en måde, hvorpå man evt. så skal bruge husblas istedet..????

  -   2008-12-21 18:54:44
Undskyld..... skal husblad i - mens det er varmt ???? Den går vist ikke??