Andesylte
Hovedingrediens : And - Andelår Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Bring andelårene i kog i letsaltet vand og fjern skum. Tilsæt urter, f.eks. et stykke selleri, et løg med en nellike, laurbærblad og persillekviste. Kog for svag varme i en time. Tag lårene op og fjern urterne og skum fedtet af. Kog suppen ind til god smag. Kog porre og gulerod møre i suppen og skær dem i kvarte på langs. Mål suppen af og smag den til med cognac, salt og peber. Suppen skal smage kraftigt, da andesylten skal serveres kold. Opblød husblassen i koldt vand og smelt den i den lune suppe.
Fjern skind og ben fra andelårene og pil kødet i stykker. Vend det med persille, hvidløg og oliven. Kom halvdelen af andekødet i en lille postej- eller bageform, læg porre og gulerod i formen og slut af med resten af andekødet. Hæld andesuppen over og stil formen koldt til næste dag, gerne under let tryk. Skær andesylten i skiver og server med syltede rødbeder og stærk sennep. |
|
Opskriften er vist 36907 gange,
og udskrevet 1118 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (28 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2019-11-08 13:46:59 jeg puttede ikke oliven i da vi ikke kan lide det. den smagte fint Roskilde - 2013-12-28 17:46:37 Dejligt at kunne anvende rester fra andestegen. Smager dejligt! rbb - 2005-01-01 01:01:01 Den er rigtig god. Kan anbefales! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne