Andesylte

Andesylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : And - Andelår

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 andelår
 urter til kogning
1 porre
1 gulerod
4 dl.suppe fra andelårene
2 spsk.cognac
6 Husblas, blade
10 grønne oliven med mandler i kvarte
½ bdt.finthakket persille
1 fedhvidløg
 
Opskrift:
Bring andelårene i kog i letsaltet vand og fjern skum. Tilsæt urter, f.eks. et stykke selleri, et løg med en nellike, laurbærblad og persillekviste. Kog for svag varme i en time. Tag lårene op og fjern urterne og skum fedtet af. Kog suppen ind til god smag. Kog porre og gulerod møre i suppen og skær dem i kvarte på langs. Mål suppen af og smag den til med cognac, salt og peber. Suppen skal smage kraftigt, da andesylten skal serveres kold. Opblød husblassen i koldt vand og smelt den i den lune suppe.

Fjern skind og ben fra andelårene og pil kødet i stykker. Vend det med persille, hvidløg og oliven. Kom halvdelen af andekødet i en lille postej- eller bageform, læg porre og gulerod i formen og slut af med resten af andekødet. Hæld andesuppen over og stil formen koldt til næste dag, gerne under let tryk. Skær andesylten i skiver og server med syltede rødbeder og stærk sennep.





karakterer:
Opskriften er vist 36906 gange,
og udskrevet 1118 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-08 13:46:59
jeg puttede ikke oliven i da vi ikke kan lide det. den smagte fint

  -   2013-12-28 17:46:37
Dejligt at kunne anvende rester fra andestegen. Smager dejligt!

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig god. Kan anbefales!