Fisk i sur-sød sauce

Fisk i sur-sød sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fisk i sur-sød sauce, billede 4 Fisk i sur-sød sauce, billede 1 Fisk i sur-sød sauce, billede 2 Fisk i sur-sød sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fisk:
500 g.torskfilet uden skind
 
2 spsk.olie (rapsolie)
2 fedhakket hvidløg
2 spsk.hakket, frisk ingefær
800 g.wok grønsager i tynde strimler f.eks. gulerod, forårsløg, sukkerærter og kål
 
 Pynt:
 frisk koriander, basilikum eller mynte
 
 Sur-sød sauce:
2 dl.alm. lagereddike
8 spsk.sukker
4 spsk.konc. tomatpuré
4 dl.fiskebouillon (vand + bouillonpulver)
4 spsk.fishsauce
 evt. lidt chilipasta
4 tsk.kartoffelmel
Opskrift:
Fisk:
Skær fisken i store tern og læg den på en damprist i en gryde med lidt vand og damp fisken 4-5 minutter under tætsluttende låg.

Sur-sød sauce:
Bland alle ingredienserne sammen til den sursøde sauce og bring den til kogepunktet (den må ikke koge). Fjern den straks fra varmen og smag evt. til med sukker, salt og chilipasta.

Varm olien i en wok eller stor sautérpande. Tilsæt hvidløg og ingefær og straks efter grønsagerne. Lynsteg til de er knap møre. Tilsæt den varme sauce og varm retten igennem.

Læg fisken på et fad og hæld grønsager og sauce over. Pynt med korianderblade, mynte eller basilikum.

Tips:

sej eller havkat kan bruges i stedet for torsk





karakterer:
Opskriften er vist 66454 gange,
og udskrevet 8214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-21 09:52:17
nogle champignoner 1-200 g. oven i ville ikke gøre noget.

  -   2007-04-21 09:51:35
Vi brugte 400 g. kål, 125 g. sukkerærter, 200 g. forårsløg, 100 g. gulerødder.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er helt fantastisk god og nem at lave