Torsk i blanquette med nye grønsager og estragon

Torsk i blanquette med nye grønsager og estragon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.torskefilet
2 dl.fiskefond
2 dl.piskefløde
2 æggeblommer
25 g.smør
0.5 citron saften heraf
2 nye små gulerødder
2 nye forårsløg
2 nye persillerødder
 Olivenolie
 Frisk estragon
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Torsken skæres i 4 lige store stykker, som lægges i et smurt ildfast fad. Torsken bages i ovnen ved 175 grader til den skiller i lamellerne ved et let tryk, men stadig er klar at se på.

Fiskefonden koges ind til ½ dl. Tilsæt piskefløden og kog den ind til ca. halvdelen.

Grøntsagerne renses. Skær forårsløg, persillerod og gulerødder i små skiver på skrå. De sauteres let i olivenolie i en gryde.

Fiskesaucen blendes i en blender med æggeblommer, smør og citronsaft og hældes over grøntsagerne. Smag til med salt og peber.

Estragonen plukkes, hakkes og blandes i grøntsager og sauce. Varm forsigtigt uden at saucen kommer i kog. Koger den vil saucen skille pga. æggeblommerne.

Anretning :
Den bagte torskefilet arrangeres på tallerkener, dækkes med cremesauce med grøntsager og estragon, som efter opvarmning har fået en helt tæt og fast konsistens.





karakterer:
Opskriften er vist 12118 gange,
og udskrevet 188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu