Løgsuppe med gratineret ostebrød

Løgsuppe med gratineret ostebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Grøntsagssuppe Grøntsagssupper

Hovedingrediens : Rodfrugter - Løg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Løgsuppe med gratineret ostebrød, billede 4 Løgsuppe med gratineret ostebrød, billede 1 Løgsuppe med gratineret ostebrød, billede 2 Løgsuppe med gratineret ostebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

10 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ostebrød:
4 skiver Sandwichbrød, fint 1 skive sandwichtoastbrød vejer ca. 30 gram.
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
  Servering:
Lidt Portvin, mørk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pil løgene og halver dem. Skær så meget af roden at den ikke hænger sammen og skær så de halve løg i skiver fra rod til top.

Varm olien i en gryde, læg løgene i og steg dem til de er blanke, løgene må ikke brune meget.

Tilsæt bouillon og kog suppen 10-15 minutter til løgene er helt møre. Smag til med salt og peber.

I mellemtiden udstikkes 4 skiver sandwichbrød ca. 10 sm. i diameter som drysses med ost. De lægges på en bageplade og gratineres i ovnen ved 250 grader C. under grill og på næstøverste rille. i 3-4 minutter til de er gyldne.

Servering:
Ved servering lægges et gratineret ostebrød i hver tallerken. og kan evt. gives lidt portvin i tallerkenen.

Tips:

Der beregnes 1 løg, og 2.5 dl. bouillon pr. person som forret.





Beskrivelse:
Klassisk Fransk løgsuppe med gratineret ostebrød.

Faq:
Hvad hedder løgsuppe på fransk
Soupe à l'oignon

karakterer:
Opskriften er vist 405470 gange,
og udskrevet 8450 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (229 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6854 (1632 kcal)
KJ pr. Pers. 1713 (408 kcal)
Vægt ialt 2105 gram
Vægt pr. Pers. 526 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 325 KJ (77 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-30 17:46:59
Jeg giver den en 1/2 flaske hvidvin og lidt fløde Og bager ostebrødet for sig selv og lægger det så i tallerken Ved savering Mums

  -   2018-01-12 10:57:36
Den er rigtig god og nem at tilberede Den kan fryses og er lige så god efter optøgning med nogetfrisk brød oven på

  -   2017-01-14 07:37:15
Rigtig nem at lave og smager rigtig godt

  -   2016-02-23 19:09:22
Rigtig dejlig suppe, jeg bruger så oksebouillon, og en halv liter fløde.. Det smager så himlen kalder...

  -   2013-03-10 17:19:43
dejlig opskrift smager rigtig godt, jeg kom 2 dl hvidvin og 8 dl vand i anden gang (for jeg elsker vin i mad) og det blev den bestemt ikke dårligere af.

  -   2012-12-16 22:49:44
Dejlig suppe. Prøv evt. med et par laurbærblade og lidt muskatnød:-)

  -   2011-05-03 19:22:46
Rigtig god opskrift. Pas på med salten, det kan være at der er rigelig med salt i bouillonen, så kom det i til sidst. Jeg smed en sjat dry vermuth i. Vi ristede brød og rev herefter cheddar over, så i mikrogrillen i 3 minutter, for så at blive puttet i suppen ved serveringen. Næste opgave er at lave det effektivt til 40 personer lørdag :)

  -   2009-10-19 20:12:52
Dejlig suppe! Spar ikke på osten ;)

  -   2008-12-28 19:52:34
Erstat 1 dl boullion med tør hvidvin:-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Fik en løgsuppe i Ungarn, og var i himlen, vil prøve denne og håber der sker det sammen :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Giv den lige en lille smugle engelsksauce i løgene