Pinnekjøtt

Pinnekjøtt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.røget eller sprængt lammebryst
3 dl.vand
 
 Sellerimos:
750 g.melede kartofler
750 g.selleri
0.5 bægercremefraiche
 salt
 Peber
 Muskatnød, stødt
 smør eller margarine
 
Opskrift:
Der lægges en rist i bunden af en stor gryde, brug evt. et friturenet. Læg det udskårne kød på risten, og hæld vandet i gryden. Kødet dampes ved svageste varme, ca. 2 1/2 time.

Pas på det ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt mere vand. Kødet skal let kunne løsnes fra benene.

Skær de skrællede kartofler og den rensede selleri i tern, og kog dem møre i en gryde. Tilsæt IKKE salt.
Slå kogevandet fra og pisk grøntsagerne til mos.

Tilsæt creme fraiche, mosen må ikke blive for lind. Smag til med salt, peber og muskat. Tilsæt til slut en god klat fedtstof og server mosen til kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 17830 gange,
og udskrevet 257 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-12 20:11:46
Dette er ikke pinnekjøt. Pinnekjøt skal laves af hele lammesider med ryg.De skal saltes og tørres så i ca. 6-10 uger. De bliver meget hårde og skal så skæres i pinner og udvannes 1 døgn.Dampes,det er riktigt, men folk forretrekker at dampe dem på birkekvister.

  -   2008-04-17 08:02:41
Det er såå lækkert med Pinnekjøtt, jeg kommer selv fra norge (men jeg kan godt dansk) vi spiser det btil jul. og det er bare sagen !