Pinnekjøtt
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst Oprindelsesland : Norge Indsendt : Red : |
|
|
Der lægges en rist i bunden af en stor gryde, brug evt. et friturenet.
Læg det udskårne kød på risten, og hæld vandet i gryden.
Kødet dampes ved svageste varme, ca. 2 1/2 time.
Pas på det ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt mere vand. Kødet skal let kunne løsnes fra benene. Skær de skrællede kartofler og den rensede selleri i tern, og kog dem møre i en gryde. Tilsæt IKKE salt. Slå kogevandet fra og pisk grøntsagerne til mos. Tilsæt creme fraiche, mosen må ikke blive for lind. Smag til med salt, peber og muskat. Tilsæt til slut en god klat fedtstof og server mosen til kødet. |
|
Opskriften er vist 17830 gange,
og udskrevet 257 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer terry.nilsen - 2008-10-12 20:11:46 Dette er ikke pinnekjøt. Pinnekjøt skal laves af hele lammesider med ryg.De skal saltes og tørres så i ca. 6-10 uger. De bliver meget hårde og skal så skæres i pinner og udvannes 1 døgn.Dampes,det er riktigt, men folk forretrekker at dampe dem på birkekvister. Camilla - Fra Norge :) - 2008-04-17 08:02:41 Det er såå lækkert med Pinnekjøtt, jeg kommer selv fra norge (men jeg kan godt dansk) vi spiser det btil jul. og det er bare sagen ! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne