Grillet kreolertorsk
Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind Oprindelsesland : Créole Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland alle dele til marinaden og læg fiskestykkerne i, vend dem af og til. Lad dem trække i marinaden nogle timer i køleskab. Tænd grillen (ovn, el, eller udendørsgrillen) og giv dem ca. 6 minutter på hver side - eller til kødet er mørt og torsken er ved at "falde fra hinanden". Man kan evt. skære torskefileten ud i mindre stykker, da det kan være svært at vende en hel torskefilet, med mindre man har et grillgitter.
Kreolsk smørsauce Kom hvidvin og hvidvinseddike i en gryde og kog det ned til det 2/3. Tilsæt de finthakkede forårsløg og kog yderligere sovsen ned til under det halve. Tilsæt piskefløde, reven skal af lime og hakket hvidløg i, og kog også det en del ned. Lige før servering piskes smørret i lidt ad gangen og sovsen varmes derefter op uden at koge. Denne sovs skal først og fremmest justeres i forhold til sur-sød balancen. Dvs. du skal komme sukker i, indtil den ikke smager surt længere, men heller ikke sødt. Dernæst skal der smages til med salt og peber. Serveres med en frisk salat og evt. Tips: I stedet for torskefilet kan der bruges tunbøffer, lyssej eller mørksej |
|
Opskriften er vist 31059 gange,
og udskrevet 595 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-07-07 16:16:23 Hvis der vælges tunbøffer må disse ikke få mere en 1-1 1/2 minut på hver side. Tun må ikke blive gennem stegt det skal helst være råt i midten altså skalstegt- ellers bliver det tørt kedeligt og intetsigende. Kort sagt ødelagt - det er jo synd med så lækker og dyr fisk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne