Stifado - Græsk gryderet med oksekød

Stifado - Græsk gryderet med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Stifado - Græsk gryderet med oksekød, billede 4 Stifado - Græsk gryderet med oksekød, billede 1 Stifado - Græsk gryderet med oksekød, billede 2 Stifado - Græsk gryderet med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Laurbærblade
0.5 tsk. Spidskommen, stødt
1 Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
2.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
800 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Rødvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i 2 cm. store tern Løget pilles og hakkes. Gulerødderne skrælles og skæres i store stykker. Hvidløgsfedet pilles og hakkes fint.

Olien varmes i en gryde og kødet brunes let. Løg, hvidløg, gulerødder og tomat laurbærblad, spidskommen og kanelstang (ca. 5 cm.) tilsættes.
Rødvinen hældes ved og der hældes vand over så det knapt dækker kødet. Krydres med salt og peber. Kødet koger ved svag varme under låg i 2 timer eller til kødet er mørt.

Imens pilles skalotteløgene og holdes tildækket med et fugtigt klæde for at de ikke bliver misfarves.

Løgene lægges i en gryde og 1 kop kogende vand hældes ved. Løgene krydres med salt og peber og koges sagte under låg 10 minutter.

Vandet hældes fra løgene som koges sammen med kødet de sidste 20 minutter.

Hakket persille tilsættes. Til sidst smages til med rødvinseddike.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.






karakterer:
Opskriften er vist 171110 gange,
og udskrevet 7908 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12528 (2983 kcal)
KJ pr. Pers. 3132 (745 kcal)
Vægt ialt 2963 gram
Vægt pr. Pers. 740 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 422 KJ (100 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 5.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu