Stifado - Græsk gryderet med oksekød
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Grækenland Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i 2 cm. store tern
Løget pilles og hakkes.
Gulerødderne skrælles og skæres i store stykker.
Hvidløgsfedet pilles og hakkes fint.
Olien varmes i en gryde og kødet brunes let. Løg, hvidløg, gulerødder og tomat laurbærblad, spidskommen og kanelstang (ca. 5 cm.) tilsættes. Rødvinen hældes ved og der hældes vand over så det knapt dækker kødet. Krydres med salt og peber. Kødet koger ved svag varme under låg i 2 timer eller til kødet er mørt. Imens pilles skalotteløgene og holdes tildækket med et fugtigt klæde for at de ikke bliver misfarves. Løgene lægges i en gryde og 1 kop kogende vand hældes ved. Løgene krydres med salt og peber og koges sagte under låg 10 minutter. Vandet hældes fra løgene som koges sammen med kødet de sidste 20 minutter. Hakket persille tilsættes. Til sidst smages til med rødvinseddike. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
|
Opskriften er vist 171110 gange,
og udskrevet 7908 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (58 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne