Waleskringle - Waleskrans

Waleskringle - Waleskrans, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Waleskringle - Waleskrans, billede 4 Waleskringle - Waleskrans, billede 1 Waleskringle - Waleskrans, billede 2 Waleskringle - Waleskrans, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vandbakkelsedej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Kagecreme:
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
25 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
200 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
  Pyntegele
   
Opskrift:
Vi bruger en halv portion af dejen her
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm.

Tilsæt æg lidt efter lidt (der kan evt. holdes et æg tilbage). Rør med elpisker hver gang.
Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud.


Tegn evt. kringlen eller kransen (godt 26 cm i diameter) på et stykke bagepapir først, vend bagepapiret om hvis du er nervøs for stregen.
Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose med stjernetyld. Vær opmærksom på at den flyder lidt ud, så lav ikke "åbningerne" for små.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn 40-45 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 30 minutter.

Lad kringlen køle let af i et par minutter så den ikke er brændende varm og del den så og lad den ligge på rist med skærfladen opad indtil den er kold.


Kagecreme:
Kagecreme kan med fordel laves dagen før hvis du følger vores opskrift her
Men der kan også bruges en koldcreme rørt op med mælk, så skal der bruges 2 brev og 5 dl. mælk.


Smør først kringlen med kagecreme på den nederste halvdel. Fordel hindbærmarmelade over. Til sidst sprøjtes flødeskum på, gerne i lidt høje "klatter" Så kringlen får lidt højde.

Læg til sidst toppen på, drys med flormelis og pynt med pyntegele.





karakterer:
Opskriften er vist 620 gange,
og udskrevet 3 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19830 (4721 kcal)
KJ pr. Pers. 2478 (590 kcal)
Vægt ialt 2115 gram
Vægt pr. Pers. 264 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 937 KJ (223 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 16.8 gram
Kulhydrat 14.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu