Waleskringle - Waleskrans
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vi bruger en halv portion af dejen her
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm. Tilsæt æg lidt efter lidt (der kan evt. holdes et æg tilbage). Rør med elpisker hver gang. Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud. Tegn evt. kringlen eller kransen (godt 26 cm i diameter) på et stykke bagepapir først, vend bagepapiret om hvis du er nervøs for stregen. Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose med stjernetyld. Vær opmærksom på at den flyder lidt ud, så lav ikke "åbningerne" for små. Bages ved 200 grader C. alm. ovn 40-45 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 30 minutter. Lad kringlen køle let af i et par minutter så den ikke er brændende varm og del den så og lad den ligge på rist med skærfladen opad indtil den er kold. Kagecreme: Kagecreme kan med fordel laves dagen før hvis du følger vores opskrift her Men der kan også bruges en koldcreme rørt op med mælk, så skal der bruges 2 brev og 5 dl. mælk. Smør først kringlen med kagecreme på den nederste halvdel. Fordel hindbærmarmelade over. Til sidst sprøjtes flødeskum på, gerne i lidt høje "klatter" Så kringlen får lidt højde. Læg til sidst toppen på, drys med flormelis og pynt med pyntegele. |
|
Opskriften er vist 46 gange,
og udskrevet 2 gange. Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter. |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne