Solbæris

Solbæris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Solbæris, billede 4 Solbæris, billede 1 Solbæris, billede 2 Solbæris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Solbær, frost 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
6 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kog solbærrene med vand og rørsukker nogle minutter til bærrene er helt kogt ud. Passer gennem en sigte og stilles i køleskab til det er helt koldt.

Æg og sukker piskes hvidt og luftigt, ca. 5 minutter. Fløden piskes let stiv og vendes i æggemassen. Til sidst vendes solbærmassen forsigtigt i gem evt. lidt til pynt. Hældes på form og stilles i fryseren.

Tips:

Til pynt passer revet hvid chokolade og mynteblade og hvis der gemmes lidt af solbærmassen så kan den også bruges som sauce/pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 329 gange,
og udskrevet 4 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14654 (3489 kcal)
KJ pr. Pers. 3663 (872 kcal)
Vægt ialt 1740 gram
Vægt pr. Pers. 435 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 842 KJ (200 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 21.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu