Glutenfri Brownies

Glutenfri Brownies , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Brownie

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Glutenfri Brownies , billede 4 Glutenfri Brownies , billede 1 Glutenfri Brownies , billede 2 Glutenfri Brownies , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
110 gram Rismel
30 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
225 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
170 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
450 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
evt. Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Sigt mel og salt sammen og sæt til side.

Smelt smør og chokolade sammen i vandbad. Rør halvdelen af sukkeret i blandingen og rør godt. Fjern skålen fra vandbadet og rør vaniljen i. Hæld blandingen over i en større røreskål.

Den anden halvdel af sukkeret og æggene piskes sammen i en skål. Hæld langsomt halvdelen af sukker-/æggeblandingen i chokoladeblandingen imens du konstant rører. Resten af æggeblandingen pisker du med elpisker til den bliver tyk og blegere - ca. 3 minutter.

Vend forsigtigt den piskede æggeblanding i chokoladeblandingen. Vend derefter melblandingen og evt. hakkede nødder (150-200 gram) i dejen.

Dejen hældes i en lille bradepande. Bag kagen i ca. 37 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Kagen skal knap være gennembagt - klæg (hvis du forsigtig skærer i den, skal kniven være fedtet af kagen).

Lad kagen køle af i bradepanden og skær den så ud i ca. 20 kvadrater.

Tips:

Tildækket holder kagen sig frisk i ca. 3 dage. Den kan også fryses i op til en måned.





Beskrivelse:
Brownie kan ikke sammenlignes med en dansk kage, brownie er mere konfektagtige nogle beskriver den som nærmest ubagt, men brownie skal netop være blød i midten.

Brownies egner sig fantastisk til dessert sammen med is og friske bær.

karakterer:
Opskriften er vist 440266 gange,
og udskrevet 7575 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (434 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21381 (5090 kcal)
KJ pr. stk. 1069 (254 kcal)
Vægt ialt 1068 gram
Vægt pr. stk. 53 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2002 KJ (476 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 23.8 gram
Kulhydrat 63.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu