Kaffe- og whiskyfromage på kiksebund
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Kaffe Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kiksebund:
Knus kiksene. Smelt smørret og bland det med de knuste digestive. Tryk blandingen ud på bunden af en tærteform, der er ca. 23 cm i diameter. Bag bunden ved 175 grader i 5-7 min. Lad den afkøle. Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Tryk vandet af husblasen og smelt den over svag varme i lidt af kaffen. Tilsæt resten af kaffen og whisky. Blandingen tilsættes de piskede æggeblommer under omrøring. Pisk fløden til skum og tilsæt den. Pisk til sidst æggehviderne hårdt og vend dem i. Hæld blandingen over kiksene og lad fromagen stå koldt mindst 2 timer før servering. Pynt med chokoladespåner, eller revet chokolade. |
|
Opskriften er vist 24439 gange,
og udskrevet 602 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.7 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Nille84 - 2010-07-31 11:05:51 Mums.... den er bare rigitg lækker... smager lidt Irish Coffe... selv min ikke kaffe drikkende kæreste var vild med den. :o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne