Oreo lagkage

Oreo lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Melanie Hellerup

Indsendt :      Red :
Oreo lagkage, billede 4 Oreo lagkage, billede 1 Oreo lagkage, billede 2 Oreo lagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
350 gram Oreo, original 1 pakke oreo, original vejer 154 gram. 14 kiks a. 11 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme:
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Chokolademousse:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Oreo, original 1 pakke oreo, original vejer 154 gram. 14 kiks a. 11 gram
   
  Topping:
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pynt:
Oreo, original 1 pakke oreo, original vejer 154 gram. 14 kiks a. 11 gram
Chokoladesauce 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
Chokoladeknapper, mørke De små mørke knapper af overtrækschokolade.
1 pose = 200 gram.
1 dl. vejer ca 70 gram og knapperne vejer ca. 1 gram stykket.
   
Opskrift:
Bund:
smelt smøret. Rør kiksene til en fin masse i køkkenmaskinen eller med en elpisker og bland med smeltet smør. Hæld massen i en spring form 24 cm

Creme:
hæld flormelis og stuetempereret philadelphia i en skål og pisk det til en cremet masse. Pisk fløden til fast flødeskum og bland dette med philadelphiamassen. Smør cremen udover kiksebunden. Sæt det i køleskabet.

CHOKOLADEMOUSSE:
Start med at piske æggehvider og fløde stiv hver for sig.
Bræk chokoladen i mindre stykker kom halvdelen i en skål og smelt det i en skål over vandbad. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af chokoladen sammen med sukker og æggeblommer og rør rundt til chokoladen er smeltet.
Vend forsigtigt de piskede æggehvider og piskefløde i chokolade blandingen. Bland de smuldrede oreo kiks i. Hæld det over kagen som det næste lag. Sæt til køling nogle timer eller gerne til næste dag.

Topping:
Pisk fløde og sukker stift. Bred toppingen ud over kage sæt til afkøling.

Pynt:
Pynt med hakkede kiks og server evt. med chokolade sauce og chokoladeknapper






karakterer:
Opskriften er vist 58150 gange,
og udskrevet 475 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26940 (6414 kcal)
KJ pr. Pers. 3367 (801 kcal)
Vægt ialt 1590 gram
Vægt pr. Pers. 198 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1693 KJ (403 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 27.9 gram
Kulhydrat 34.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-03-11 19:12:55
Den er så lækker. Mine kollegaer elsker når jeg laver den. Lavede den til som dessert til min datters konfirmation, og gæsterne elskede den.

  -   2023-02-13 09:18:22
Jeg synes det lyder underligt at den er fryseegnet, nogen der har prøvet?

  -   2022-04-02 13:53:07
Det er med cremen.

  -   2022-01-22 06:49:08
Er oreo'ne men eller uden cremen?

  -   2014-12-26 23:28:50
Den her opskrift er så god jeg har lavet den flere gange nu!!! Den er bare den bedste kage EVER !!!!!!! ;)

  -   2013-04-20 14:19:31
Jeg lavede denne oreokage igår, og den blev fantastisk! lavede den dog med Dr. Oetkers chokolade mousse. Brugte også kun 2 dl flormelis (den var en tand for sød alligevel). Lod den stå natten over i køleskabet, så den var rigtig kold og lækker da jeg serverede den! den kan helt bestemt anbefales for alle oreo-elskerne!