Pestogratineret torsk med oliven tilbehør
Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind Indsendt af : Ask Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Selleri creme:
Skræl sellerien og skær den i grove tern. Kog den mør i saltet vand og blend den med osten til den har en cremet konsistens. Udsten olivnerne og hak dem fint. Vend olivnerne i cremen og smag til med salt og peber. Beurre blanc med grøn oliven: Løget hakkes fint. Kom løg, hvidvinseddike og hvidvin i en gryde og reducer det til det halve. Si fonden og hæld den i en blender, tilsæt oliven og blend. Hæld fonden tilbage i gryden, og bring i kog igen. Tilsæt stuetempereret smørret lidt ad gangen, under kraftig piskning. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber Tomatter og oliven: Riv eller pres hvidløget. Bland olie, hvidløg, salt og peber. Læg tomater og oliven i et lille ovnfast fad, hæld hvidløgsolien over, og vend godt rundt. bag det i ovnen sammen med torsken. Torsk: Torsken deles i seks portioner og smøres hver med pesto på toppen, ca. 2 millimeter. Torsken lægges i et ildfast fad smurt med olivenolie, og stilles i en 200 grader C varm ovn til pestoen begynder at blive gylden (ca. 20-25 minutter). Anretning: Læg en god klat af sellericremen på en tallerken, pres forsigtigt torsken ned i cremen, så den omkredser torsken. Hæld lidt olivesauce rundt om cremen, og læg de ovnbagte tomater og oliven ved. Tips: Lav pestoen selv. Der er massere opskrifter her på sitetet (kom gerne ekstra parmesan i). Køb gode olive (f.eks i en etnisk grønthandler), da retten er afhængig af dem. De soltørrede oliven genkendes ved at de ser lidt indsunkne og rynkede ud. |
|
Opskriften er vist 15740 gange,
og udskrevet 221 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne