|
600 |
gram |
Lammekød i tern600 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
|
|
|
Vand Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
6 |
|
Peberkorn, sorte6 Peberkorn, sorte
|
1 |
|
Gulerødder, skrællet vægt1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
1 |
|
Porre, renset vægt1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
1 |
bdt. |
Dild, frisk1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
2 |
spsk. |
Smør2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
3 |
spsk. |
Hvedemel3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
4 |
dl. |
Fond4 dl. Fond
|
1 |
|
Citron1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
|
2 |
spsk. |
Dild, frisk2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
2 |
|
Æggeblommer, pasteuriseret2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
|
1 |
dl. |
Piskefløde1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
| |
Læg kødet i en gryde. Brug gerne hals eller bov.
Kom så meget vand ved at kødet dækkes.
Lad det koge op, fjern skummet, tilsæt salt og peber, og lad det koge sammen med de rensede grøntsager og evt. dildstilke, til kødet er mørt, ca. 1 time.
Sauce:
Smørret smeltes i en gryde.
Rør melet i og afbag med fond fra kødet.
Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt, citronsaft og finthakket dild.
Rør æggeblommen sammen med fløden, kom lidt af saucen i og hæld det hele tilbage i gryden.
Lad saucen varme igennem uden at koge.
Server kogte kartofler til.
|