|
1000 |
gram |
Helleflyndersteak1000 gram Helleflyndersteak 1 helleflyndersteak vejer ca. 200 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
30 |
gram |
Smør30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
400 |
gram |
Løg, pillet vægt400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2.5 |
dl. |
Piskefløde2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Dijonsennep1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
|
1 |
tsk. |
Estragon, frisk1 tsk. Estragon, frisk
|
1.5 |
dl. |
Hvidvin, tør1.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Cremefraiche 38%2 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
150 |
gram |
Rejer uden skal, kogte150 gram Rejer uden skal, kogte
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
1 |
bundt |
Persille, frisk1 bundt Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
|
|
|
500 |
gram |
Broccoli500 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
|
| |
Fiskeskiverne saltes i 10 min. og tørres. Et ovnfast fad smøres og fisken lægges heri.
Smelt smørret til saucen i en gryde og damp de grofthakkede løg heri, til de er klare. Piskefløden tilsættes og indkoges. Sennep og estragon tilsættes og det simrer med i et par min. Hæld derefter vinen i, tages af varmen og cremefraiche røres i. Tilsmages med salt og peber.
Saucen hældes over fisken.
Dækkes med folie og kommes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn.
Efter 25 minutter tages fadet ud, rejerne drysses over, og det får 5 minutter mere.
Persillen drysses over ved serveringen.
Tips:
Kan varieres med: Blåmuslinger, jomfruhummer, krebs, kammuslinger og andet.
|