Havtaskekæbe og kammusling med sprød panchetta

Havtaskekæbe og kammusling med sprød panchetta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Ask

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 havtaske kæber
4 kammuslinger
4 skiverpanchetta
4 kvisterosmarin
2 kvistetimiam
1 håndfuld bassilikum
1 dl.tør hvidvin
1 lille løg
0.5 citron
50 g.usaltet smør
 salt
 peber
 smør og olie til stegning
 
Opskrift:
Steg panchettaen sprød i lidt olie og læg den på fedtsugende papir.

Hak løget fint og sauter det i en lille gryde, tilsæt hvidvinen og lad det simre.

Hvis hinderne stadigvæk er på havtaskkekæberne fjernes disse. Lav fire spyd ud af rosmarin kvistene (lidt længere end kammuslingen er bred), ved at fjerne alle blade undtagen toppen, og skær stilken igennem på skrå med en skarp kniv, stik spydene igennem kammuslingerne. Varm to pander med smør, tilsæt timianen til den ene, steg havtaskekæberne i timian smøret og kammuslingerne på den anden pande (ca. 1-1 1/2 min. på hver side), når kammuslingerne vendes presse lidt citronsaft over og de krydres med peber.

Kom basilikum, den varme hvidvin og smøret i en blender og kør det god igennem, og smag til med salt og peber.

Hæld lidt af saucen på en lille (forvarmet) tallerken, byg herefter et "tårn" af havtaskekæbe, panchetta og til sidst kammuslingen.





karakterer:
Opskriften er vist 11492 gange,
og udskrevet 209 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-03 08:17:28
Meget nemt, og MEGA godt!