Lammefrikasse

Lammefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.lammebryst
0.25 knoldselleri
2 gulerødder
2 porre
3 stilketimian
 
300 g.friske ærter (bælget vægt)
6 nyegulerødder, skivede
1 lilleblomkål, delt i små buketter
1 dl.piskefløde
 maizena til jævning
2-3 spsk.hakket persille
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
lammebrystet udbenes og sættes over i en gryde med så meget vand at det lige dækker. Suppen skummes, og selleri, gulerod og porre (alle groft skårne) samt timian tilsættes. Lad det simre i 40 min.
Kødet tages op og skæres i passende stykker.

Suppen sies, kommes atter i gryden og koger til den er reduceret noget. Fløden tilsættes, det koges godt igennem og denne sauce smages til med salt og peber og jævnes til den ønskede konsistens med maizena udrørt i lidt koldt vand.

Blomkål og gulerødder koges i letsaltet vand i 5-6 min og løber af i en sigte. Kødet, gulerødder, blomkål og ærter lunes kort i saucen, persillen drysses over og retten serveres.
Gerne med små kartofler til





karakterer:
Opskriften er vist 33832 gange,
og udskrevet 844 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-20 18:27:16
Den lammefrikasse' smager himmelsk.