Fiskepate

Fiskepate, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.torskefilet uden skind og ben
 Salt
 Peber
1 æg
2 spsk.Hvedemel
1 dl.Kaffefløde 9%
250 g.laksefilet uden skind og ben
1 bdt.Dild
1 bdt.Purløg
2 dl.ylette eller lignende
 
 Tilbehør:
1 salathovede i strimler
300 g.sprøde grønsager f.eks. blomkål og agurk
 Godt brød
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 180 grader C.

Skræ torsken i mindre stykker og blend den i 2 minutter i en foodprocessor sammen med salt, peber og æg Tilsæt mel og fløde og blend i endnu 1 minut.

Kom bagepapir i en 7.5 dl. form. Kom halvdelen af fiskefarsen i bunden af formen Halver laksestykkerne oven på fiskefarsen. Tag halvdelen af dilden og purløgene fra og hak resten. Bland de hakkede krydderurter i den resterende fiskefars og fordel den oven på laksen. Glat fiskefarsen ud på overfladen med en spiseske dyppet i koldt vand.

Stil fiskepateen i et ovnfast fad og fyld fadet halvvejs op med vand. Stil fadet i ovnen og bag pateen i 30 minutter. Lad den derefter køle af.

Hak resten af purløgene og rør dem sammen med yletten. Smag til med salt og peber.

Skær den afkølede pate i 1 cm. Tykke skiver og anret disse på et fad eller tallerkner. Pynt med strimlet salat, sprøde grønsager skåret i små stykker og dildkviste.

Server med purløgdressing og godt brød.





karakterer:
Opskriften er vist 20139 gange,
og udskrevet 248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu