Chiffonkage (Appelsin eller citron)

Chiffonkage (Appelsin eller citron), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie

Indsendt :      Red :
Chiffonkage (Appelsin eller citron), billede 4 Chiffonkage (Appelsin eller citron), billede 1 Chiffonkage (Appelsin eller citron), billede 2 Chiffonkage (Appelsin eller citron), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
0.75 dl. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
2 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sukker og olie piskes sammen med æggeblommerne, citrussaft og revet citronskal.
Vend mel og bagepulver i.
Pisk æggehviderne stive med Salten og vend dem i dejen.

Hældes i en smurt springform ca. 24 cm. og bages ved 175 grader C. alm. ovn i 30-35 min.

Kagen køles af og en glasur af flormelis og citrussaft smøres på.

Tips:

Dette er min barndoms fødselsdagskage og den smager som en drøm! Mild og dejlig.

Som navnet antyder kan der i stedet for citronsaft også bruges appelsinsaft





karakterer:
Opskriften er vist 51950 gange,
og udskrevet 1238 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9782 (2329 kcal)
KJ pr. Pers. 1222 (291 kcal)
Vægt ialt 755 gram
Vægt pr. Pers. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1294 KJ (308 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 50.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-11 18:34:44
Undlad at åbne ovnen før mod slutningen af bagetiden, med piskede æggehvider er det lidt som en souffle så den kan falde sammen.

  -   2016-05-03 18:24:39
Kan man undlade eller skifte appelsinen ud?

  -   2016-03-23 10:36:40
Nem og lækker