Fiskefrikadeller med remo og rugbrød

Fiskefrikadeller med remo og rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : daytiger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fiskefrikadeller:
600 g.torskefilet
1 bagekartoffel
1 gulerod
1 tsk.havsalt
 Friskkværnet hvid peber
2 æg
 
 Remo:
1 fennikel
2 gulerødder
0.5 blomkål
2 spsk.rapsolie
 Salt
 peber
 
 Majonæse:
2 æggeblommer (økologiske eller pasteuriserede)
1 spsk.sennep
1 spsk.cidereddike
3 dl.rapsolie
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Fiskefrikadeller
Torskefilet kommes i en kødhakker eller foodprocessor og hakkes groft. Kom farsen i en skål og rør den sej med salt.

Æg, mel og fløde tilsættes lidt af gangen og røres godt rundt, til farsen har en passende konsistens.

Gulerod og kartoffel skrælles og rives på et fint rivejern. Væden presses ud af grøntsagerne og røres i farsen. Tilsæt hakket dild og peber.

Farsen hviler ca. 30 minutter på køl. Steg frikadellerne i ½ smør og ½ olie.


1. tip: Når farsen røres sej med salt, binder den bedre væsken og har svære ved at skille.

2. tip: Det er vigtigt, at alle ingredienser har samme temperatur. Så holder farsen nemmere sammen.

3. tip: Det er vigtigt at have tålmodighed ved stegning af dellerne. De skal have en flot stegeskorpe, inden de vendes. Derved får dellerne en bedre struktur og fasthed.


Remo
Grønsagerne ordnes og skylles. det yderste af blomkålen rives på den grove side af et rivejern og kommes i skål.

Resten af blomkålen og grøntsagerne skæres ud i tern og kommes i en gryde olie, salt, peber, rørsukker og eddike.

Damp grøntsagerne møre under låg i 3-4 minutter, så der stadig er bid i. Rør rundt et par gange i gryden, så grøntsagerne bliver ens dampet.

Tag gryden af varmen. Mens grøntsagerne afkøles, røres majonæse.


Majonæse
Æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber piskes hvide i en røremaskine.

Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, mens du pisker godt, så mayoen ikke skiller.

Når olien er tilsat, justeres smagen med lidt salt, peber og et skvat eddike.

De dampede grønrsager, revet blomkål og hakket syltet agurk vendes i majonæsen. Til sidst tilsættes hakket kørvel.





karakterer:
Opskriften er vist 15035 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-06 15:57:08
Æg, mel og fløde irøres, det er jo meget godt, men kun æg indgår opskriften.