Indisk curry med torsk

Indisk curry med torsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :
Indisk curry med torsk, billede 4 Indisk curry med torsk, billede 1 Indisk curry med torsk, billede 2 Indisk curry med torsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 løg
1 spsk.rapsolie
2 cm.ingefær
2 fedhvidløg
1 frisk chili
1 tsk.stødt kanel
1 tsk.stødt spidskommen
0.25 tsk.stødt kardemomme
0.25 tsk.stødt nellike
1 ds.hakkede tomater
0.5 limefrugt
1.5 dl.græsk yoghurt
 salt
 
800 g.torskefilet
2 dl.ærter
1 bdt.frisk koriander
 
 Tilbehør:
 Kogte basmatiris
 mangochutney
 
Opskrift:
Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien.
Svits ingefær, hvidløg, chili og alle krydderierne med løgene i 1 min.
Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min.
Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i.

Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min.

Drys med frisk koriander, og server med kogte basmatiris og mangochutney.

Tips:

I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk færdig currypasta.

I stedet for torsk kan du anvende brosme, kuller, kulmule, rødfisk, havkat, multe, havtaske, victoriabars, pangasius eller lange.


Energi pr. person: 2500 kJ (600 kcal) Protein: 25% Kulhydrat: 61% Fedt: 14 % (10 g)





karakterer:
Opskriften er vist 18868 gange,
og udskrevet 598 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu