Vildtsylte

Vildtsylte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Sylte

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrbov

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dådyrbov med ben
2 gulerødder
2 storeløg
50 g.spæk i små tern
5 laurbærblade
1 stor kvistfrisk timian
2 cl.Cognac
 husblas
 
Opskrift:
Dådyrboven blancheres, kommes herefter i en gryde med vand, koges op og afskummes.

Herefter tilsættes de istandgjorte grøntsager samt krydderierne. Dette koges nu til, at dyreboven er godt mør.

Boven afkøles let, kødet pilles/skæres fra og skæres i små tern.

Spækterningerne blancheres. I en gryde kommes terninger af kød, spæk og gulerødder; dette tilsættes nu den kraftige nedkogte suppe og smages til med Cognac, salt og peber. Pr. dl suppe, der tilsættes, kommes et blad udblødt husblas i.

Sylten sættes i køleskab og får lov til at sætte sig til dagen efter.

Serveres f.eks. med syltede agurker samt svampepickles og en god sennep.





karakterer:
Opskriften er vist 29428 gange,
og udskrevet 592 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-20 10:40:18
Lyder dejligt.. er det fersk spæk eller røget Mvh Kirsten

  -   2012-11-21 17:32:36
Kan sylten fryses

  -   2008-04-01 20:09:02
En hals - af rådyr eller hjort - er også velegnet til denne ret. Kogetiden skal nok justeres