Torskefilet a la kogt torsk

Torskefilet a la kogt torsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : løwen

Indsendt :      Red :
Torskefilet a la kogt torsk, billede 4 Torskefilet a la kogt torsk, billede 1 Torskefilet a la kogt torsk, billede 2 Torskefilet a la kogt torsk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Torskefilet uden skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
10 skiver Rødbeder, syltede
   
  smørsovs:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sennepssovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Fiskesennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
Opskrift:
Damp fisken. -Enten i mikroovn. (10 min ved højeste effekt). -Eller på tallerken over gryden med de kogende kartofler, (endnu en tallerken kommes over som låg) - ca. 20 min. Torsken er klar, når kødet er mælkehvidt.

Æggene koges til hårdkogte æg og køles ned.
De hårdkogte æg hakkes. Rødbederne ligeså.

Smørsovs:
Smørret smeltes og smages til med, salt og peper.

Sennepssovs:
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk. Smag til med salt. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Tips:

Æg, rødbedder, gulerodssalat serveres med fisk, kogte kartofler og de 2 sovser.





karakterer:
Opskriften er vist 68050 gange,
og udskrevet 1306 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9270 (2207 kcal)
KJ pr. Pers. 2317 (551 kcal)
Vægt ialt 1691 gram
Vægt pr. Pers. 422 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 548 KJ (130 kcal)
Protein 11.3 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 1.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-03-12 15:56:51
Det er kram! Prøv med ristede bacontern og hakkede rå løg, så når de næ sten himlen

  -   2011-01-30 14:12:45
Siden jeg fandt denne opskrift får vi ofte kogt torsk. Tilbehøret her er en tyk skive røget bacon, stegt i ovn, hakkede æg og rødbeder, en bagt kartoffel, lidt smør og sennep. Evt. Kapers. Mums

  -   2009-12-29 11:40:12
Smørsovsen kAn mAn evt lave lidt mere af...Man skulle jo nødig øve tør.