Limemarineret torsk på spyd med kartoffel-hvidløgs
Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind Indsendt af : Lisbeth Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Citronolie:
Riv skallen af den halve citron i tynde strimler og pres saften henover. Rør olivenolie i og smag til med salt og peber. Lad olien trække 20-30 min. Fiskespyd: Læg træspyddene i koldt vand, mens resten forberedes. Skær fisken i store tern og læg dem i en skål. Pisk saft af lime, olivenolie, grofthakkede rosmarinblade, salt og peber sammen, hæld det over fisken og lad den marinere ca. 10 min. Fordel fisken på de 8 træspyd og vikl et halvt stykke bacon om – fæstn den i begge ender. Steg spyddene på en grillpande til fisken er gennemstegt og baconen gylden. Mos: Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og kog dem møre i usaltet vand. Pil alle hvidløgsfeddene og kom dem ned til kartoflerne efter 10 min. kogetid. Tag hvidløgsfeddene op og purer dem med en gaffel. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en elpisker. Tilsæt æg, fløde, olivenolie, hvidløgspuré og salt og smag til. Anretning: Læg en stor skefuld kartoffelmos på den ene side af hver tallerken og 2 spyd på den anden. Dryp med citronolien og pynt med limebåde skåret af den resterende halve lime. Server straks med blandet grøn salat til. Tips: Retten kan laves med kuller |
|
Opskriften er vist 14695 gange,
og udskrevet 253 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Hipse - 2018-12-16 19:52:54 Utrolig velsmagende og meget nem at lave. Jeg havde købt en økologisk citronolie og undladt lime, da jeg ikke er vild med smagen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne