Ovnbagt torsk med græskar creme og kantareller

Ovnbagt torsk med græskar creme og kantareller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.torskefilet
1 græskar (størrelse som en selleriknold. Hekeido græskar anbefales- smager bedst)
1 løg
0.5 dl.hvidvin
3 dl.fond (4 dl. vand og 0.5 bouillonterning eks. fisk, kylling, okse)
1 kvisterosmarin
1 dl.fløde
150 g.kantareller
1 smørklat
2 stk.gulerødder
1 stk.porre
0.5 sellerihoved/knold
 persille
 salt
 peber
 olie
 
Opskrift:
Græskar creme:
Skær kødet fra græskarret i mindre stykker og svits det i en gryde sammen med 1 hakket løg. Tilsæt hvidvin, hønsefond og rosmarin og lad det koge til græskarret er helt udkogt. Saucen blendes og sigtes. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber (Fløden kan undlades)

Torskefilet:
Fileterne anrettes i portionsstykker, krydres med salt og peber. Bages på 180 grader i ca. 8 min.

Ristede kantareller:
Svampene ristes i lidt smør på en pande i ca. 2 min. og krydres med lidt salt.

Juliannegrønt:
Snit gulerod, porre og selleri i tændstikstynde strimler. Damp grønsagerne i en gryde tilsat lidt vand og 1 smørklat (kan udelades) i ca. 1 min. Sigt vandet fra, og smag til med hakket persille, salt og peber.

Server ovnstegte eller alm. kartofler som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 18525 gange,
og udskrevet 429 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-14 08:39:23
Ordet er altså ikke "Julianne" grønt men julienne som er det franske ord for den skæremetode hvor grøntsager skæres i tynde firkantede strimler udtales schjyllienne. Mhv. Steen Wichmann Stubbeøbing