Karrystegt havtaske med indbagt karrysmør og selleritern
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaske Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Havtaske:
Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden. Se vejledning på bagsiden. Fileterne skæres i mindre stykker. Bland 1 tsk. karry og lidt olie i en kop og smør karrylagen på stykkerne og krydre med salt og peber. De steges på en hed pande i 2 minutter på hver siden. Tages herefter af blusset, overdækkes med folie og skal hvile endnu 5 minutter inden servering. Selleritern: Sellerien skæres i små tern og svitses i lidt olie i ca. 3-4 min. Smages til med salt og peber og drysses med hakket persille. Karrysmør: (Tilbehør - kan evt. udelades eller laves dagen i forvejen). Begynd med karrysmørret: 100 g smør (helst lurpak smør), 1 tsk. karry og 1 fed presset hvidløg røres sammen. Smørret sættes på køl indtil man kan forarbejde det. Smørret formes til små medaljoner, der er ca. 5 mm høje. De vendes i mel og paneres i æg og rasp. Dette gøres 2 gange - så smørret er kapslet helt ind. Lægges herefter i fryseren i ca. 10 minutter. Hæld godt med olie på en lille pande. Der skal være ca. 5 mm olie på hele panden. Varm det op og lynsteg karrysmørret i ca. 20 sekunder på hver side. |
|
Opskriften er vist 28057 gange,
og udskrevet 562 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne