Helstegt kalvemørbrad farseret med duebryst
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvemørbrad Indsendt : Red : |
|
|
Kalvefond:
Benene brunes godt, og dækkes med koldt vand i en stor gryde. Gryden gives et langsomt opkog og skummes undervejs. De rensede urter tilsættes, og kalvefonden skummes for fedt under kogningen. Kogetid: 10 timer ved svag varme. Fonden sigtes og koges ind til den er kraftig i smagen. Farseret kalvemørbrad Duelårene skæres fra. Lårene koges i lidt af kalveskyen til de er møre, 40-45 minutter. Duen steges i ovn ca. 8 minutter ved 180 grader C og afkøles herefter. Kalvemørbraden afpudses for sener, og der laves et hul midt op igennem kalvemørbraden med et træskaft. Kyllingebrysterne kommes i en foodprocessor og køres seje, først med salt. Derefter tilsættes ægget, og lidt efter lidt tilsættes piskefløde, til farsen har opnået en cremet konsistens. Duebryst uden skind, skæres fra de afkølede stegte duer og skæres i tern. Ternene vendes i souffléfarsen og denne sprøjtes ind i kalvemørbraden, med en sprøjtepose. Mørbraden brunes godt af og steger ca. 2 x 15 minutter. Bedst resultat opnås i ovnen ved 180 grader C. Hviler 10 minutter mellem hver gang. Svampe: Svampene renses og de store svampe (rørhatte) skæres i mindre stykker. Svampene sauteres gyldne, vendes i kalvefond der er tilsat lidt koldt smør. Krydres evt. med salt og peber(mølle) Pommes Anna: Kartoflerne skæres i skiver. Løget hakkes fint og sauteres i smør. Kartofler og løg lægges i lag og tilsættes smeltet smør. Bages i ovnen under pres ved 180 grader C, ca. 40 minutter. Afkøles og skæres efter ønske. De udskårne kartofler lunes i ovnen inden servering. Anretning: Kalvefond med svampe kommes på tallerkenen, og mørbraden skæres i 3 cm tykke skiver, og der serveres én skive på hver tallerken. Anrettes med syltede duelår og Pommes Anna. Pynt med lidt bredbladet persille eller kørvel. |
|
Opskriften er vist 17250 gange,
og udskrevet 260 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne