Dag og nat snitter
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle ingredienser blandes til en lind masse - stilles koldt i 1 time.
Rulles ud og forbages på bageplade (33x38 cm ) ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter. Linsedej: Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommerne. Læg dejen koldt mindst 1 time. lav imens cremen. Bring fløde eller mælk og den flækkede vanillestang i kog. Pisk æg, sukker og maizenamel sammen. Hæld lidt af den kogende mælk i ægge blandingen og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et kort opkog. Tag den fra varmen og lad den blive kold. Smør et lag hindbærmarmelade på mørdejsbunden, fordej cremen ovenpå. Rul linsedejen ud til samme størrelse som mørdejen ca. 3 mm tyk og læg dejen oven på cremen. Bages ved 210 grader C til linsedejen er sprød og gylden. Efter afkøling skæres kagen i (3) strimler ca. 10 cm i bredden og de glaseres halvt med hvid og halvt med brun glasur (lav først den hvide og rør kakao i det der er tilbage), strimlerne skæres nu i stykker i ønsket brede 4-5 cm. |
|
Opskriften er vist 55362 gange,
og udskrevet 798 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Familien Krogh - 2008-11-12 09:22:26 En god kage - smager næsten som dem hos bageren :-) Det passer bedre med dobbelt potion af cremen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne